Valensija došla k sebi posle nokauta, Sosijedadov start iz snova [VIDEO]

Fudbaleri Real Sosijedada savladali su Kadiz na gostovanju u 10. kolu španske La lige sa 1:0 i tako drže čelnu poziciju u šampionatu.

Odličan posao obavlja Imanol Alguasil na ,,Reale areni” u Baskiji. Bila je to vrlo dobra i prošla sezona u domaćem šampionatu, a za sada je za ocenu pet!

Gostovanje Kadizu nije bilo lako, ali bili su strpljivi igrači iz Baskije, što je pokazao Adnan Januzaj kada je čekao šansu da uputi centaršut u 66. minutu i pronađe Isaka koji glavom, sa svega nekoliko metara i pored dvojice defanzivaca domaćih, pronađe lopti put do mreže. Smušena reakcija odbrane Kadiza i golmana Ledezme.

Ovaj trijumf, osigurao je Sosijedadu prvo mesto nakon 10 odigranih mečeva i sa 23 boda, tri više od Atletiko Madrida, uz, ruku na srece, dve utakmice više, predvode kolonu.

Valensija se oporavila od početnog šoka na gostovanju još jednoj baskijskoj ekipi – Alavesu. Posle svega 16 minuta bilo je 2:0 za domaće nakon pogodaka Ćavija Navara i Lukasa Pereza. Međutim, u periodu od 72. do 77. minuta, gosti su golovima Kevina Gameira i Huga Giljamon Sanmartina izjednačili za konačnih 2:2.

Čitav meč za ,,slepe miševe” odigrao je srpski vezista Uroš Račić, koji je posle duela i pobede nad Realom, vezao drugu uzastopnu utakmicu od 90 minuta.

Eibar – Hetafe 0:0
Kadiz – Real Sosijedad 0:1 (0:0)
Granada – Real Valjadolid 1:3 (0:1)
Alaves – Valensija 2:2 (2:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE