Obradović razočaran: I šta sada? Nemamo rešenje osim da igramo po svaku cenu i na silu

Nakon što je Norveška odustala od organizacije Evropskog prvenstva za rukometašice veliki znak pitanja nadvio se nad ovaj šampionat, ali su konačno otklonjene sve dileme.

Vlada Danske donela je odluku da šampionat može da bude odigran u ovoj zemlji i to u Herningu i Koldingu, koji će biti domaćin srpskim rukometašicama. Selektor Ljubomir Obradović radiće sa rukometašicama u Staroj Pazovi sve do polaska u Dansku 3. decembra, a pred početak priprema izrazio je žaljenje jer niko nije razmatrao ideju o odlaganju.

Niko ne uzima u obzir da se prvenstvo odloži za kraj maja ili početak juna. U to doba Danska je na 18-20 stepeni, idealno vreme za igranje. Po meni je to najbolje rešenje. Dosta devojaka je pozitivno u raznim reprezentacijama, Mađarskoj, Hrvatskoj, i šta sada? Nemamo rešenje, osim da igramo po svaku cenu i na silu. Ako je to Evropsko prvenstvo onda to treba da bude turnir na nivou, turnir najboljih igračica. Eliminisati jednu, drugu reprezentaciju, skloniti iz takmičenja, ko zna iz kojih razloga, sve to dovodi pod sumnju. Po meni je to najbolje odložiti, ali mene niko i ne pita, rekao je Obradović.

Do početka šampionata reprezentacija će odraditi 12 treninga.

Imaćemo 12 treninga do odlaska. I u slučaju neodlaska na prvenstvo, ostaćemo da se pripremamo za olimpijske kvalifikacije u martu. Ostaje nam dosta stvari da iskompletiramo, s obzirom da praktično nismo radili od Japana godinu dana. Ovo je praktično novi ciklus za sledeće četiri godine, tako da ne vidim razlog za ovo Evropsko prvenstvo u ovom trenutku. Raduje me da su devojke tu, videćemo kakva je situacija sa Lavko. Testirali smo se, nadamo se da smo negativni. Moram da zahvalim i Fudbalskom savezu Srbije na svesrdnoj pomoći. Bićemo izolovani i imati neophodne uslove za rad, dodao je selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE