Veličković: Zvezda ima jak roster, ali favorita nema

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković žali što će se današnji večiti derbi odigrati pred praznim tribinama Hale sportova, te da u ovakvoj utakmici nema favorita.

– Derbi kao derbi, jedna jako teška utakmica i meč pun naboja i to je nešto što se govori pred svaki naš susret. Jesmo u seriji dobrih rezultata, ali mislim da ne treba da gledamo na taj način, već da gledamo iz utakmice u utakmicu i da se podižemo na taj način za nastavak prvenstva – započeo je Veličković za TV Partizan.

Veličković se dotakao i Zvezdinog rostera, koji pretenduje za Top 8 Evrolige, dok u ABA ligi imaju maksimalan učinak.

– Crvena zvezda kao večiti rival sigurno da ima jednu evroligašku ekipu, jak roster, tako da moramo pružiti maksimum – ističe Veličković i dodaje da uprkos tome, favorita nema.

– U derbiju favorita nema. Mislim da, ko god da ti je protivnik, moraš da igraš sa svojim maksimumom i izgineš na terenu. S druge strane, verovatno među prvim derbijima koje i ja igram pred praznom halom. Nema tog naboja sa tribina što je mnogo drugačije.

Kapiten crno-belih kazao je da ovaj meč ne sme da ponese njega i njegove saigrače, već da strpljivo moraju da ga odigraju.

– Kod nas je dosta igrača prošlo kroz derbi. Kažem, drugačiji je ovaj derbi od nekih prethodnih, ali derbi je uvek derbi. Treba nam hladna glava, da ne izgorimo. Sam naziv susreta ne treba da te ponese, već trebaš da je odigraš pametno – kazao je Veličković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se danas od 21 sat u Hali sportova ,,Ranko Žeravica”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE