Čelsi i Sevilja golovima u nadoknadi prošli u drugu fazu [VIDEO]

Odigrane su obe utakmice 4. kola u E grupi Lige šampiona.

Pobede su zabeležili Čelsi u Renu i Sevilja u Krasnodaru, a posle ovakvih ishoda jasno je da ove dve ekipe idu u osminu finala elitnog fudbalskog takmičenja. O prvom mestu u grupi odlučiće njihov međusobni duel naredne srede u Sevilji.

Čelsi je u Francuskoj poveo u 22. minutu kada je Maunt odlično proigrao Hadsona-Odoia, a mladi fudbaler pobegao pratiocima i mirno plasirao loptu pored istrčalog Gomisa. Imaio je Čelsi još jednu sjajnu priliku, i pravo je čudo kako Verner nije pogodio gol sa nekih pet metara udaljenosti. Ren je igrao otvoreno, stvarao prilike, ali nije uspeo da dođe do gola sve do 85. minuta.

Izveden je korner sa desne strane, Girasi je zaboravljen od strane defanzivaca engleskog tima i, posle odličnog skoka, poslao loptu pod prečku Mendija. Bio je to prvi gol koji je Čelsi primio u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Ipak, taj gol nije bio dovoljan domaćinu da dođe do boda, u prvom minutu nadoknade Gomis je odbranio zicer Timu Verneru, ali se lopta odbila u visokom luku, a za takve situacije specijalista je Olivije Žiru, Francuz je nadvisio protivnike i glavom sa skoro 15 metara poslao loptu u gol.

Andalužani su u Krasnodaru poveli golom Rakitića već u 4. minutu. Hrvatski internacionalac je odlično zahvatio loptu i poslao je u mrežu domaćina. Krasnodar je bio bolji rival u prvoj polovini drugog poluvremena, veliku šansu propustio je Kabela, posle greške Gudelja, ali je Vanderson izjednačio u 56. minutu.

I kada se očekivao remi u Rusiji, usledila je kontra Sevilje, a El Hadadi je postigao gol za tri boda.
Posle četvrtog kola Sevilja i Čelsi imaju po 10 bodova, dok su Ren i Krasnodar ostali sa samo jednim osvojenim.

Ren – Čelsi 1:2(0:1)
Girasi 85′ – Hadson-Odoi 22′, Žiru 90+1′

Krasnodar – Sevilja 1:2(0:1)
Vanderson 56′ – Rakitić 4′, El Hadadi 90+5′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE