Favoriti pobeđivali u Ligi šampiona, umalo senzacija u Torinu [VIDEO]

Dortmund i Lacio slavili su sigurne pobede na svom terenu i napravili veliki korak ka nokaut fazi Lige šampiona.

Rimljani su dočekali prvaka Rusije, ekipu Zenita iz Sankt Peterburga i već posle dvadesetak minuta vodili sa 2:0. Ćiro imobile je doveo Lacijale u vođstvo, da bi Parolo preciznim udarcem duplirao prednost. Do poluvremena je smanjio Artjom Dzjuba, ali je sve dileme oko pobednika rešio Imobile, novim golom, ovog puta sa bele tačke u 55. minutu.

Još lakše su “milioneri” po drugi put pobedili šampiona Belgije Klub Briž. Erling Haland je na asistenciju Sanča postigao gol u 18. minutu, čime je postao fudbaler kome je trebalo najmanje mečeva u Ligi šampiona da stigne do 15 pogodaka. Sjajnom Norvežaninu trebalo je samo 12 utakmica u najjačem takmičenju. U poslednjem minutu prvog dela Sančo je postigao lep gol iz slobodnog udarca, pa su “milioneri” otišli na odmor sa dva gola prednosti. Posle 15. Haland je postigao i 16. gol u Ligi šampiona, a već šesti u ovogodišnjem izadanju, čime je preuzeo prvo mesto na listi strelaca.

Barselona je u Kijev otputovala u skoro rezervnom sastavu. Nisu ni domaći bili kompletni, ali se očekivalo da mogu da se suprotstave Kataloncima, koji nisu u dobroj formi u poslednje vreme. U prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je Dinamo totalno pao u nastavku, pa je Barsa postigla četiri pogotka i slavila ubedljivu pobedu, mnogo ubedljiviju nego na “Kampu Nou” pre tri sedmice. Dva puta je strelac za goste bio Brajtvajt, jednom je Danac pogodio sa bele tačke, a po gol su dali Dest i Grizman.

Dva minuta su delila mađarski Ferencvaroš od osvajanja boda protiv Juventusa u Torinu. Tek u drugom minutu sudijske nadoknade Alvaro Morata je postigao drugi gol za “staru damu” kojim je domaćin stigao do tri boda. “Fradi” je poveo u 19. minutu preko Albanca Uzunija, a akciju je prethodno započeo Tokmak Nguen. Do poluvremena je poravnao Kristijano Ronaldo i onda je nastupilo mučenje domaćih da stignu do vođstva. Činilo se da od pobede Juvea nema ništa, sve do tog 92. minuta i gola Morate, kada je i golman gostiju mogao bolje da interveniše. Inače, Juventus je prvi put posle 123 godine igrao sa kompletnom odbranom sastavljenom od stranih fudbalera, uključujući i golmana. Pravi raritet, ali je i to potvda koliko je Pirlo imao problema sa sastavom. Barsa ima maksimalnih 12 bodova, Juventus je na devet i ove dve ekipe su već obezbedile prolaz u osminu finala.

Najuzbudljivije bilo je, po očekivanju, u Parizu. Pari Sen Žermen je morao da pobedi nemački Lajpcig da bi ostao u konkurenciji za jedno od prva dva mesta u grupi. Ovo je bio treći međusobni susret ove dve ekipe u kratkom vremenskom intervalu, pošto su igrali u polufinalu Lige šampiona letos, a pre tri sedmice meč u Lajpcigu pripao je “bikovima” sa 2:1. Već u 11. minutu Nejmar je iskoristio jedanaesterac za vošstvo “svetaca”, pa se činilo da nam predstoji goleada na “Parku Prinčeva”. Lajpcig je napadao tokom celog meča, imao je i bolje šanse, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu vicešampiona Evrope. Na kraju ostalo je 1:0, čime su Parižani oživeli šanse da budu ponovo u završnici elitnog fudbalskog takmičenja.

Mančester Junajted se revanširao s kamatom turkom šampionu za poraz od pre dvadesetak dana u Istanbulu. Već posle 45 minuta “crveni đavoli” su imali prednost od 3:0, zahvaljujući golovima Bruna Fernadeša, koji je postigao dva, i Markusa Rašforda koji je realizvao penal.

Bašakšehir je uspeo da preko Deniza Turuča postigne gol u 75. minutu, bio je to lep pogodak iz slobodnog udarca, ali je Džejms u poslednjim trenucima po četvrti put pogodio mrežu gostiju. Junajted ima 9 bodova, PSŽ i Lajpcig po 6, a Bašakšehir 3 boda, pa sve ekipe još uvek imaju šansu da prođu dalje.

Grupa F:
Dortmund – Klub Briž 3:0(2:0)
Haland 18′,60′, Sančo 45′

Lacio – Zenit 3:1(2:1)
Imobile 3′,55′(p), Parolo 22′ – Dzjuba 25′

Grupa G:
Dinamo Kijev – Barselona 0:4(0:0)
Dest 52′, Bratvajt 57′,70′(p), Grizman 90+2′

Juventus – Ferencvaroš 2:1(1:1)
Ronaldo 35′, Morata 90+2′ – Uzuni 19′

Grupa H:
Mančester Junajted – Bašakšehir 4:1(3:0)
Fernandeš 7′,19′, Rašford 35′(p), Džejms 90+2′ – Turuč 75′

PSŽ – Lajpcig 1:0(1:0)
Nejmar 11′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE