Stanojević pred Metalac otkrio ko će biti na golu i da li su vežbali penale

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević istakao je na današnjoj konferenciji za medije važnost sutrašnje Kup utakmice sa Metalcem u Gornjem Milanovcu.

On je rekao da njegov tim nema prava na grešku s obzirom na to da se igra jedna utakmica.

– Jasno je da igramo eliminacionu utakmicu i znamo šta za nas znači trofej. Ulazimo maksimalno spremni i motivisani i spremni i nadam se dobrom rezulatatu – naveo je Stanojević na početku, a potom nastavio podsetivši na prethodni meč dva tima koji je u Gornjem Milanovcu odigran 1:1.

– Opasnost jedino vidim što je eliminaciona utakmica i to na njihovom terenu. Jedina opasnost je što smo mi pod pritiskom da prođemo, dok oni igraju rasterećeno. Što se tiče te sportske osvete, prošla utakmica bila je skroz korektna. To su sve naši prijatelji i nemamo tu neku vrstu razmišljanja. Mi imamo naš cilj.

Stanojević je otkrio i zdravstveno stanje u ekipi, te je rekao da se Sejduba Suma spreman za povratak, ali nije sigurno da li će početi.

– Suma je spreman, videćemo u kojoj meri jer nije trenirao mesec dana, sad, videćemo hoće li početi ili ući sa klupe. Zdravstveno stanje ekipe je odlično za sada, jedine probleme imamo sa Bajbekom koji nije spreman za sada i sa Markovićem koji je osetio bol u mišiću kada je ušao protiv Proletera.

– Biće minimalnih rotacija, ne zbog utakmice, već zbog specifičnosti takmičenja. Želimo da izađemo sa fizički najspremnijom ekipom i timom koji je u potpunosti spreman za ovu utakmicu.

– Očekujem njegov raniji povratak. Sad, koliko će biti spreman, videćemo. Medicinski tim odlično radi i od predviđenog će se vratiti ranije.

Prethodni meč između dva tima, Stanojević je okarekterisao kao najlošiji otkako je on trener Partizana.

– To je definitivno bila naša najlošija utakmica dok sam ja trener u klubu i dosta toga se promenilo od tada. U odnosu i u kvalitetu, duže sam sa njima…

Uvek zanimljivo pitanje je ko će biti na golu crno-belih, a Stanojević je uz smeh odgovorio da ipak postoji dogovor ko brani Kup utakmice.

– Slatke muke, zaista. Specifična situacija, rotiramo ih kao da su napadači. Stojković je broj jedan, tu nema priče. Bio je dogovor da Stevanović brani sve Kup utakmice, jer je to zaslužio svojim odbranama i ponašanjem na treninzima, tako da će on ići do kraja u ovom takmičenju. Mladi Popović svakako čeka svoju šansu. On je sadašnjost i budućnost Partizana.

I na kraju, trener Partizana rekao je da ekipa priprema penale, kako za ovu, tako i za svaku narednu, eliminacionu utakmicu.

– Vežbaćemo penale. Uvek se za svaku situaciju spremamo.

Utakmica u Gornjem Milanovcu je na programu sutra od 16 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE