Asano odveo “Valjak” u četvrtfinale Kupa [VIDEO]

Metalac – Partizan 0:1 (0:1)
Asano 44′

Prošlogodišnji finalista Kupa plasirao se u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji pošto je na gostovanju u Gornjem Milanovcu savladao domaći Metalac sa 1:0. Ove dve ekipe već su se sastale ove jeseni na istom mestu, a prvesntveni duel završen je nerešenim rezultatom 1:1.

U odnosu na tim koji je pobedio Proleter pre nekoliko dana, trener Partizana Aleksandar Stanojević promenio je golmana i levog beka, pa su u startnoj postavi umesto Popovića i Obradovića, bili Stevanović i Urošević. Crno-beli ponovo nisu igrali sa klasičnim napadačem, već je najistureniji bio mađarski reprezentativac Filip Holender.

METALAC: Puletić – Vranjanin, Vasiljević, Vlalukin, Rogač – Sukačev(od 31′ Maksimović, od 78′ Grbović), Antonijević, Jokić(od 68′ Milisavljević), Mbongu, Zoćević(od 69′ Kokir) – Katanić(od 78′ Popović).

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Asano(od 90′ Štulić), Natho(od 76′ Suma), Jojić – Holender(od 83′ Lutovac).

Partizan je od starta nametnuo svoj stil igre, lopta je uglavnom bila u nogama gostujućih fudbalera, a u prvih petnaestak minuta uputili su i tri udarca ka golu Puletića. Prvo je pokušao Asano, zatim Natho, a iz slobodnog udarca okušao se i Miloš Jojić. Sva tri puta golman Metalca nije imao problema oko zaustavljanja tih udaraca.

I u narednih 15 minuta kao da smo gledali reprizu početka meča. Opet crno-beli kombinuju, odlučuju se na udarce sa distance, a Puletić sakuplja lopte, kao da mu je to novi hobi. U ovom intervalu pokušavali su Zdjelar, Natho i Asano. Tek u 25. minutu i Metalac je uradio nešto konkretno, prodor Prestiža prekršajem je zaustavio Šćekić, ali su domaći loše izveli prekid iz dosta obećavajuće pozicije.

Prave stvari počinju od 30. minuta. Najbolju priliku za goste u prvom poluvremenu imao je Holender. Njega je dobro pronašao Miljković, mađarski reprezentativac odlično je skočio i tukao glavom, ali je Puletić uspeo da uhvati loptu pre nego što je ona prešla gol liniju. Samo dva minuta kasnije mogao je Jojoć da postigne svoj prvi gol posle povratka u Partizan. Vezista je povukao loptu sa leve strane, dobro šutirao desnom nogom, ali je prebacio prečku. Sada je već Partizan izgledao mnogo konkretnije i ozbiljnije. Nekako se osećalo da će se uskoro zatresti mreža iza leđa Puletića. To se i dogodilo u 44. minutu.

Zdjelar je dugom loptom pronašao Asana na desnoj strani, Japanac je, posle dribliga, ušao u sredinu i lepim odmerenim udarcem poslao loptu u sam desni gornji ugao Puletića, koji je izašao nekoliko koraka od gol linije u želji da skrati ugao. Jako lepim golom japanskog internacionalca Partizan je poveo i sa tom prednošću otišao na odmor.

Posle dva minuta igre u nastavku lako je moglo sve da bude rešeno. Jojić je ponovo uputio odličan udarac sa desne strane, sada je bio precizniji, ali je Puletić krajnjim naporom uspeo da dohvati loptu i izbaci je u korner. U 50. minutu gosti su imali slobodan udarac iz idealne pozicije za fudbalera koji šutira desnom nogom, a to su i Natho i Jojić. Šutirao je Izraelac, ali je prebacio gol Metalca. Minut kasnije najbolja akcija domaćih, ispao je Miljković u odbrani, lopta je stigla do Antonijevića koji je tukao iskosa sa leve strane, ali pravo u Stevanovića. Inače ovaj fudbaler je zatresao mrežu Partizana u prvenstvenom duelu ove dve ekipe.

Sada se igralo mnogo otvorenije, Metalac se više nije samo branio, Katanić je šutira u 58. minutu, ali je izborio samo korner. Nešto kasnije u duelu u kaznenom prostoru Metalca bili su Vasiljević i Holender, napadač Partizana je pao, ali se sudija Milan Mitić nije oglasio. U 68. minutu Asano je ponovo bio u odličnoj prilici, proigrao ga je Natho, ali je Japanac šutirao pored gola. Izraelac je par minuta docnije filigrantski tačno pronašao Šćekića, ali je crnogorskom reprezentativcu lopta prešla preko noge u trenutku udarca, a prilika je bila iz ranga stoprocentnih. Da je bolji asistent nego strelac, Šćekić je pokazao u 75. minutu, odlično je proigrao Holendera, a centarfor crno-belih gubi još jedan okršaj sa Puletićem, kada se činilo da je gol neminovan.

Desetak minuta pre kraja umalo da Metalac izjednači. Samo što je ušao u igru, u šansi se našao Grbović, međutim, malo je oklevao sa udracem pa je izblokiran. U 85. minutu lukavo je pokušao Suma, a Puletić je nekako uspeo nogom da zaustavi udarac Gvinejca i zaslužio epitet junaka meča, bar kada je domaći tim u pitanju. Do kraja meča gosti su igrali opreznije i lako sačuvali stečeni gol prednosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE