Menš opet maltretirao Šahtjor, Foden odveo Siti u osminu finala [VIDEO]

Utakmicama u Menhengladbahu i Atini, u grupama B i C, počela je druga polovina 4. kola Lige šampiona.


Pre tri sedmice Borusija je slavila u Ukrajini sa neverovatnih 6:0 protiv Šahtjora. Mnogi su takav ishod pripisali indisponiranosti domaćina i problemima koje su imali. Međutim, i u revanš meču, sada na ”Borusija parku”, tim iz Menhengladbaha bio je više nego ubedljiv.

Već u 17. minutu srušen je Tiram, a Lars Štindl je sa bele tačke doveo ”menš” u vođstvo. Prošlo je jop 17 minuta pre nego što je Pjatov ponovo morao da vadi loptu iz mreže, ovog puta strelac je bio Elvedi. U nadoknadi prvog dela viđen je najlepši gol na meču, i jedan od lepših u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Embolo je fantastičnim ”makazicama” pronašao put lopti do mreže Šahtjora. U nastavku se igralo u sporom ritmu, gostima je bilo jasno da od osvajanja bar boda nema ništa, a još jedan pogodak postigli su domaćini preko Oskara Venta. Ovaj fudbaler je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, lopta je prošetala kroz kazneni prostor i završila iza leđa Pjatova. Jedine prave prilike ukrajinski tim je propustio u samom finišu, tada je udarce Matvijenka i Teta na spektakularan način zaustavio golman Jan Zomer. Menhengladbah sada ima 8 bodova, dok je Šahtjor ostao na 4, koliko ima i Real koji kasnije gostuje Interu na ”Meaci”.


Mančester Siti je obezbedio plasman u nokaut fazu posle minimalne pobede u Pireju. Mogao je engleski klub da slavi znatno ubedljivju pobedu, ali su na ”Karaiskakiju” propustili veliki broj prilika. U prvom delu šanse su imali Foden, Gabrijel Žezus i dva puta Rahim Sterling, a jedini gol postigao je Foden u 36. minutu, nakon što mu je Sterling petom ostavio loptu. U nastavku je Siti i dalje napadao, dok su domaći, koji su nastupili bez gotovo pola tima, što zbog povreda, što zbog bolesti, čekali strpljivo svoju šansu. Onda je stigla u 88. minutu, Fortunis je dobro tukao, ali je lopta za malo prošla pored gola. U timu iz Pireja nije bilo Lazara Ranđelovića koji je pozitivan na koronavirus. Siti ima maksimalnih 12 bodova, a Olimpijakos je ostao na 3, pa će se sa Portom i Marsejom boriti za drugu poziciju.

Olimpijakos – Mančester Siti 0:1 (0:1)
Foden 36′

Menhengladbah – Šahtjor 4:0 (3:0)
Štindl 17′(p), Elvedi 34′, Embolo 45+1′, Vent 77′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE