Obradović pred Efes: Da nametnemo naš ritam i pokušamo da ih napadnemo

Trener košarkaša Crvene zvezde, Saša Obradović, izjavio je pred meč sa Anadolu Efesom da u Beograd dolazi jedna od najboljih ekipa u Evroligi.

Ovo će biti deveta utakmica crveno-belih u poslednjih 20 dana, pa je pronalaženje dodatne energije jedan od glavnih ciljeva za ovu utakmicu.

Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, pravljena za najviše ciljeve i domete. Čak i sa problemima o kojima se govori, to je izuzetno respektabilan sastav koji ima ogroman kvalitet na svim pozicijama. Naš cilj je da pokušamo da nametnemo naš ritam, igramo našu igru i pokušamo da ih napadnemo. Važno mi je što uvek ističem, da pokažemo dobro lice, pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da imamo kvalitet. Nadam se i da ćemo pronaći tu dodatnu energiju koja će nam biti izuzetno važna, jer će nam ovo biti 9. utakmica u periodu od samo 20 dana, što je ogromno opterećenje za ekipu, rekao je Obradović.

Dejan Davidovac je istakao da je ekipa dosta potrošena, ali da će on i njegovi saigrači i pored toga pokušati da odigraju čvrsto.

Očekuje nas teška utakmica, i ekipa koja nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dominirali. Ove godine nisu startovali prema planu, imaju već 4 poraza, ali zna se šta im je cilj, šta mogu i kakav kvalitet poseduju. Imaju nekoliko povređenih igrača, ali i bez njih to je vrlo jaka ekipa koju predvodi Šejn Larkin. Moerman, Simon, Anderson…ne znate odakle preti veća opasnost. Naše je da se dobro pripremimo za ovaj meč, nismo imali mnogo prostora, otežavajuća okolnost je i da smo se mnogo potrošili u prethodnih dve i po nedelje, ali odigraćemo čvrsto i želimo da ovaj izuzetno težak period koji je iza nas završimo na najbolji mogući način, izjavio je Davidovac.

Meč je na programu u četvrtak od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE