Slađana Pop Lazić: Korona nezaobilazna tema, ne možemo da mislimo samo o rukometu

Slađana Pop Lazić se priključila pripremama rukometašica Srbije za Evropsko prvenstvo.

Pivot srpskog nacionalnog tima ističe da je situacija sa koronavirusom nezaobilazna tema među igračicama.

Pričamo o svemu, ali uvek se vratimo na temu koja nas sve stvarno puno opterećuje. Nemoguće je izbeći. Pričamo o testovima, situaciji vezanoj za koronu, šta ako se bude pozitivan. Praktično smo i na pripreme došle. a nije bilo poznato da li će se Prvenstvo uopšte i igrati. Ne možemo potpuno da se skoncentrišemo na rukomet, jer ne znaš šta te čeka sutra. Kako je nama, tako je i svima, rekla je Pop Lazić.

Predstojeći šampionat će po mnogo čemu biti specifičan.

U normalnim okolnostima uvek imate neki slobodan dan, kada možete da izađete i prošetate malo. Videćemo, svesni smo da neće biti lako. Kroz priču se polako uvodimo u taj sistem i nadam se najboljem. Kako nama, tako i ostalima. Čujem da ćemo iz sobe izlaziti samo do sale za sastanke gde ćemo imati obroke i nazad. Normalno je da čovek bude u grču, ali probaćemo da se naviknemo.

Dragana Cvijić će šampionat propustiti zbog operativnog zahvata.

Stvarno smo bile super tandem, dogovorale se, pričale, pomagale i u odbrani, i u napadu. Menjale smo se i bile iskrene jedna prema drugoj, realne u proceni ako jednoj ne ide, da proba druga. Baš sam zadovoljna tom saradnjom. Povremeno je na prethodnim pripremama bila i Jovana Milojević, tako da se poznajemo, ne tako dobro kao sa Cvijom, ali svakako da poverenje i odnos postoje. Ne bismo smele da pravimo razliku s kim igramo, jer ko god da igra, uzajamno poverenje mora da postoji. Tu je i Agbaba. Ko god da bude na terenu, znači. Znamo u kakvim uslovima igramo. Svaka devojka je potrebna.

Teško je prognozirati koliki su dometi srpskih rukometašica u Danskoj.

S obzirom a se nismo sastale godinu dana, ne smem da stavljam neki preveliki cilj ispred nas. Ne znam šta da kažem, iako kao sportistkinje imamo najviše ciljeve. Želimo najviše, ali moramo da budemo i svesne situacije. Za nas su bitnije kvalifikacije za Tokio u martu. Naravno, i ovo nam je bitno, daćemo sve od sebe i u Danskoj. Mnoge ekipe će doći u Dansku oslabljene i praktično je nemoguće bilo šta prognozirati, zaključila je Slađana Pop Lazić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan našao zamenu za Duljaja? Ljubimac “grobara” novi trener crno-belih?

Jedan od dva najveća srpska fudbalska kluba Partizan ostao je i ove sezone bez trofeja. Čelnici Partizana doneli su...

POVEZANE OBJAVE