Veliki problem pred EP: Jedna od najboljih srpskih rukometašica pozitivna na koronavirus

Ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Već prvog dana selektor Ljubomir Obradović suočio se sa velikim problemom – jedna od najboljih igračica, Jelena Lavko, pozitivna je na koronavirus. Još ranije je otkazala Dragana Cvijić zbog operacije, Tamara Radojević zbog materinstva, dok je Timea Milošević u karantinu zbog velikog broja pozitivnih slučajeva u njenom klubu.

Imali smo testiranje, svi smo negativni, osim Jelene Lavko. Za ostale se znalo ranije da ne mogu da dođu. Tu smo u bazi FSS, pridržavamo se svih mera koje nalaže Krizni štab. Nikuda ne izlazimo, nikog ne možemo da primimo. Ne smemo da se kockamo, izjavio je Obradović, a prenele Večernje novosti.

Iskusni stručnjak je bio zagovornik odlaganja šampionata.

Zaista, verujem da bi bilo mnogo bolje da se igra u maju 2021. Ali, moramo da se naviknemo na ovu situaciju. Moramo da se čuvamo povreda, da izbegnemo virus. Meni je najvažnije zdravlje igračica, jer će se rukomet igrati i posle pandemije. Inače, radimo uobičajeno, treninzi i video-analiza.

Obradović je istakao i da devojkama neće teško pasti novi način života.

Mi ni ranije nismo šetali. Znalo se – hotel, autobus, dvorana. Ponekad smo, kao na SP u Japanu, umeli da odvedemo devojke na neki izlet. Sada toga neće biti. Posle utakmice neće biti ni tuširanja u dvorani, već brz povratak u hotel, zaključio je Obradović.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu Srbija će odigrati protiv Holandije 4. decembra, sledi meč sa Mađarskom dva dana kasnije, a 8. decembra protivnik će biti Hrvatska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan naciljao prvo pojačanje za narednu sezonu!?

Kako prenosi italijanski novinar Mateo Andreani, šampion ABA lige KK Partizan pronašao je prvo pojačanje za narednu sezonu. Crno-beli su...

POVEZANE OBJAVE