ADL: “Ispravno je da San Paolo ponese tvoje ime”

Vest o smrti legendarnog Dijega Armanda Maradone potresla je čitav fudbalski svet, a posebno Argentince i navijače Napolija.

Od trenutka kako je saopšteno da je “EL Pibe” mrtav, u Napulju je osvanula ideja da se stadion “San Paolo” preimenuje u čast Maradone.

Tim povodom se u pismu oglasio i predsednik Napolija Aurelio De Laurentis. On se zahvalio Maradoni za sve što je uradio za fudbalski klub Napoli i grad Napulj, nazvavši ga slikarem sa loptom. On je istakao da sve greške koje je uživotu napravio neće moći da umanje njegovu veličinu i mit koji je o sebi napravio.

Poput neobuzdanog Karavađa kojem se lakomislenost oprašta zbog njegove veličine. Ispravna je odluka da stadion “San Paolo” ponese tvoje ime, da budeš uz nas kao svedok sjajnog puta na kojim je krenuo ovaj tim, napisao De Laurentis u svom pismu.

Gradonačelnik Napulja je u sredu uveče izneo svoju ideju da sstadion u Napulju ponese ime najvećeg fudbalera kojeg je imao taj klub, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Italije koje su jedine u istoriji kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan oslabljen pred Igokeu: Sada je ovo najvažnije

Košarkaši Partizana plej-of počinju protiv Igokee u sredu od 18.30 časova u Beogradskoj Areni. Crno-beli nisu uspeli da se domognu...

POVEZANE OBJAVE