Efes prejak za Zvezdu

Crvena zvezda – Anadolu Efes 64:75
(14:16, 22:24, 14:27, 14:8)

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su poraz od Anadolu Efesa u dvorani “Aleksandar Nikolić” u okviru 11. Kola Evrolige.

Izabranici Ergina Atamana nadigrali su srpskog predstavnika u svim segmentima igre i upisali šesti trijumf, uz četiri poraza.

Crvena zvezda je bila lišena pomoći OBrajanta i Hola, dok su gosti igrali bez Micića, Bubue, Danstona i Plajsa.

Od starta je Volden zaigrao odlično, ubacio trojku, pa asistirao Ritu, a nakon skoka u napadu Kuzmića Zvezda je povela sa 8:0. Igrači Efesa su nakon nekoliko loših napada ipak uspeli da se smire, i preko Singltona i Larkina sa šest uzastopnih poena primoraju Obradovića na minut odmora. Volden je nastavio da postiže poene za Zvezdu, ali i turski predstavnik nije ustuknuo i na isteku sedmog minuta nakon prodora Simona došao do prvog vođstva (12:13). Crveno-beli su stali u napadu u finišu prve deonice, koju je Efes rešio u svoju korist zahvaljujući boljem šutem sa distance.

Ni u drugoj deonici Lojda nije išao šut, a gosti su imali više razigranih igrača.Tunčer je trojkama kažnjavao lošiju odbranu domaćih, a nakon trojke Larkina Efes je stekao dvocifrenu prednost u 16. minutu (21:32), a bilo je i +14 za goste. Nakon tajm-auta Obradovića, zaigrala je Zvezda agresivnije u odbrani, a ponovo je Volden bio protagonista boljeg perioda igre i serije od osam uzastopnih poena (29:35). Da nije bilo nekoliko grešaka u fazi napada mogli su domaći i ozbiljnije da spuste razliku. Nije se Zvezda zaustavila i na odmor otišla sa samo četiri poena zaostatka.

U trećem kvartalu je praktično rešen ovaj susret. Gosti iz Istanbula su dobrim šutem sa distance kontrolisali utakmicu, a nakon trojke Andersona ponovo su došli do dvocifrene prednosti u 26. minutu (45:56). Iz minuta u minut razlika je rasla, a Efes je počeo da igra i lepršavo. Zvezda nije imala rešenja ni u odbrani ni u napadu, pa je turski predstavnik u poslednjih 10 minuta ušao sa 17 poena viška (50:67).

Košarkaši Efesa su nastavili da kažnjavaju sve propuste Zvezde u odbrani, pa je nakon tri poena Simona bilo +20 u njihovu korist (52:72). Više nije bilo dileme ko će trijumfovati na ovom susretu. Neobavezna košarka na obe strane donela je debi Aleksi Uskokoviću u Evroligi. Zvezda je na kraju ublažila poraz.

U ekipi Crvene zvezde, koja sada ima skor 4:7, istakli su se Kori Volden sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije i Džordan Lojd sa 10 poena i pet uhvaćenih lopti.

Kod Efesa su najzapaženiji bili Šejn Larkin sa 18 poena i pet asistencija i Adrijan Moerman sa 17 koševa i devet skokova. Krunoslav Simon dodao je 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODMAH NAKON PORAZA: PAO reagovao oštrim saopštenjem!

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Napravili ogroman brejk 91:87 koji im praktično garantuje...

POVEZANE OBJAVE