LE: Uzbudljiv meč u Glazgovu, veliki preokret u Ajndhovenu [VIDEO]

Kompletirano je 4. kolo Lige Evrope.

Roma je po drugi put pobedila rumunskog šampiona, ekipu Kluža, i tako obezbedila evropsko proleće. Golova u Rumuniji nije bilo u prvih 45 minuta, a ”vučica” je povela autogolom Debeljuha u 49. minutu. Posle dvadesetak minuta dosuđen je penal za Rimljane, ali se čini da je sudija pogrešio kod pada Mkitarjana.Veretu je bio siguran realizator. Roma ima 10 bodova, a prati je Jang Bojs sa 7. Kluž je ostao na 3 boda.

Bečki Rapid je uhvatio poslednji voz u pokušaju da dođe do drugog mesta u B grupi. Slavili su Austrijanci drugi put protiv Dandalka, ovog puta u Irskoj, pa će o drugom mestu odlučivati direktan duel sa Moldeom u Beču. Slavija iz Praga i Bajer iz Leverkuzena pobedili su i drugi put Nicu odnosno Hapoel i u paru će u šesnaestinu finala.

Zanimljiv meč odigran je u Glazgovu, Rendžers je vodio 2:0 protiv Benfike, ali su ”orlovi” sustigli tu prednost za samo tri minuta i osvojili važan bod. U drugoj utakmici ove grupe Leh je poveo u Liježu, ali su Belgijanci slavili sa 2:1. Pobedonosni pogodak postigao je Kipranin Laifis u 93. minutu.

Posle samo 13 minuta PAOK je imao dva gola prednsoti protiv PSV-a u Ajndhovenu. ”Filipsovci” su do poluvremena smanjili razliku, a u nastavku su preko Maduekea i Malena, od 51. do 53. minuta, stigli d prednosti i pobede. I u prvom meču ove dve ekipe višen je preokret, samo su tada Solunci okrenuli minus u pobedu od 4:1. U timu PAOK-a igrali su dvojica Živkovića. PAOK je pao na treće mesto pošto je Granada osvojila još tri boda protiv Omonije. Španski tim je slavio sa 2:1 i sada ima 10 bodova, PSV je na 6, a PAOK je ostao na 5.

Napoli je pobedio Rijeku, ostavio tim sa ”Rujevice” bez osvojenog boda posle četiri utakmice, ali je i preuzeo vođstvo u F grupi pošto su AZ i Sosijedad igrali bez golova u Alkmaru. Napolitanci imaju 9 bodova dok su Holanđani i Španci na deobi drugog mesta sa po sedam.

Totenhem je ubedljivo pobedio Ludogirec sa 4:0, a pričaće se o trećem golu ”pevaca” koji je Vinks postigao sa više od 40 metara. Antverp i Totenhem imaju po 9 bodova, LASK je treći sa 6, dok je bugarski šampion bez osvojenog boda.

Grupa A:

Kluž – Roma 0:2 (0:0)

Grupa B:

Dandalk – Rapid 1:3 (0:2)

Grupa C:

Leverkuzen – Hapoel B.Š. 4:1 (1:0)
Nica – Slavija 1:3 (0:1)

Grupa D:

Rendžers – Benfika 2:2 (1:0)
Standard – Leh 2:1 (0:0)

Grupa E:

Granada – Omonija 2:1 (1:0)
PSV – PAOK 3:2 (1:2)

Grupa F:

AZ Alkmar – Sosijedad 0:0
Napoli – RIjeka 2:0 (1:0)

Grupa J:

Totenhem – Ludogorec 4:0 (2:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE