Njegoševa i Nemanjina sablja sasekla Gent za miris proleća!

Gent – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
1′ Petrović, 58′ Milunović

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Genta u Belgiji sa 2:0 i tako došli nadomak plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Zvezda je pobedom na ,,Gelamko” stadionu došla do devetog boda posle četiri runde, a s obzirom na to da je Slovan poražen od Hofenhajma i ostaje na tri poena, crveno-belima fali barem jedan bod iz naredna dva meča kako bi se na ,,Marakani” igrala Evropa i na proleće.

Problemi Crvene zvezde pred put u Gent povećavali su se iz dana u dan, ali kada je susret počeo svi su zaboravljeni pošto je nakon 56 sekundi, Njegoš Petrović, nakon odigranog kratkog kornera Nikolića i Bena, dobio povratnu loptu, a potom iz teške pozicije snažno šutirao i iznenadio Sinana Bolata sa distance za vođstvo gostiju.

Nije bilo konkretnih prilika nakon toga. Gent je, očekivano, imao loptu više u nogama, ali to im nije previše pomagalo na početku ove utakmice. Prva, nešto ozbiljnija pretnja za Milana Borjana dogodila se u 26. minutu kada je Dorš prihvatio loptu iskosa sa desne strane šesnaesterca, ali gađao je bliži ugao, koji je besprekorno pokrio kapiten Crvene zvezde i bez problema uhvatio tu loptu.

Ponovo je usledio miran period igre, sa dosta duela, uglavnom na polovini gostiju, a u 43. minutu opet  je testiran Milan Borjan. Bukari je sjajno šutirao glavom, a čuvar mreže šampiona Srbije je izvrsno reagovao i još jednom pokazao od kolike je važnosti za tim, kojem upravo ovakvim intervencijama unosi sigurnost.

Zvezda je i u nastavku morala da se podredi rivalu, čiji štoperi su stajali čak na polovini crveno-belih i nastavili da pritiskaju svog rivala. To im ponovo nije donelo ništa konkretno, a Stankovićev plan odvijao se savršeno. Znali su gosti da će im u ovakvom susretu prekidi biti glavno oružje, ili pak faktor iznenađenja, poput one bombe Petrovića i oba ta scenarija uspeli su i da eksploatišu. Falćinelijeva želja da iznudi korner u 58. minutu bila je uspešna, a El Fardu Ben je iz ugla pronašao Nemanju Milumovića koji se vinuo u vazduh i smestio loptu iza leđa Sinana Bolata.

Tihi heroj Zvezde – El Fardu Ben ­  zabeležio je tako i drugu asistenciju, a osim toga radio je odličan posao pri čuvanju i iznošenju lopte. Upravo ono što je Zvezdi pri vođstvu i bilo potrebno.

Kapiten domaćih Sven Kums je mogao da iskoristi nesmotrenost u odbrani Crvene zvezde u 70. minutu i lopta koja je već viđena unutar mreže, završila je na njenom spoljnom delu.

Uprkos tome što su se žestoko branili, Dejan Stanković je rešio da uvede svežu, ali mladu krv. Šansu je dobio Strahinja Eraković i odlično se uklopio u veoma dobro obavljanje posla Zvezdine odbrane.

Iako je Gent pokušavao na sve načine, do promene rezultata nije došlo i oni su ovim porazom i zvanično izbačeni iz Lige Evrope.

Još jednom podsećamo, Crvenoj zvezdi je potreban barem bod u naredne dve runde ne bi li izborili učešće u nokaut fazi takmičenja, a sve bi moglo da bude završeno u sledećem kolu, posebno ukoliko Slovan ne pobedi Gent.

Zvezda će sledeće sedmice ugostiti Hofenhajm, a u poslednjem kolu igraju sa Slovanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE