Sudijska greška pomogla braniocu trofeja, Zukić potvrdio pobedu Vojvodine u novosadskom derbiju [FOTO]

Proleter – Vojvodina 0:2 (0:0)
61′ Čović, 90+3′ Zukić

Fudbaleri Vojvodine savladali su Proleter na ,,Karađorđu” kao nominalni gosti sa 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Nenad Lalatović se odlučio na jak sastav protiv gradskog rivala, sa minimalnim promenama u odnosu na susret sa Crvenom zvezdom u nedelju. Iako je Proleter, osokoljen dobrom igrom protiv Partizana u Beogradu, gde su prošlog vikenda poraženi u nakonadi, dočekao ovaj meč, nisu pružili pravi otpor Vojvodini.

Rezultat to ne pokazuje, ali Vojvodina je bila mnogo bolji i konkretniji rival, koji je propustio nekoliko izglednih prilika da ovaj meč okonča i ubedljivije. Sjajne šanse propuštali su Mrkaić, Gemović i Čović, ali ih je uspevao preduhitriti golman Proletera Elesin.

Momenat odluke dogodio se u 61. minutu kada je Bojić pasom proigrao Miljana Vukadinovića, koji se našao u ofsajdu i na drugoj strani prosledio loptu za Nemanju Čovića, koji je imao lak zadatak da zatrese mrežu. Sudije nisu dobro procenile ovu situaciju i na semaforu je bilo 0:1.

Proleter nije uspevao da pripreti Vuklišu i nemaju konkretno za čim da žale, a da pobeda bude osigurana pobrinuo se Dejan Zukić u trećem minutu nadoknade ovog susreta, pošto je prihvatio izuzetan pas Drinčića i matirao Elesina.

Vojvodina tako nastavlja odbranu trofeja u ovom takmičenju, dok se Proleter okreće obavezama u prvenstvu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan dobio poziv koji se ne odbija

Fudbalski klub partizan će bazični deo priprema za sezonu 2024-25 provesti u Sloveniji, ali će imati i izlet do...

POVEZANE OBJAVE