Crvenoj zvezdi nedostaje jedan bod do rekorda (VIDEO)

Crvena zvezda je sjajno odigrala grupnu fazu Lige Evrope u tekućoj sezoni i dva kola pre kraja je gotovo obezbedila plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Potrebno je da osvoji još jedan bod, a čak i u slučaju dva poraza do kraja (ukoliko Slovan ne osvoji maksimalnih 6 bodova i ne pobedi crveno-bele sa 4:0) šampion Srbije je obezbedio proleće u Evropi.

Sa 9 osvojenih bodova ekipa Dejana Stankovića je napravila još jedan uspeh. Naime, izjednačili su rekordni broj bodova koje su osvajali srpski klubovi u grupnim fazama evropskih takmičenja.

To je do sada uspelo Crvenoj zvezdi dva puta – 1991/92 i 2017/18, kao i Partizanu u sezoni 2015/16.

U sezoni 1991/92, odmah pošto su se crveno-beli okitili titulom šampiona Evrope, promenjen je sistem takmičenja i prvi put se igrala grupna faza u Kupu Šampiona. Crvena zvezda je svoje mečeve kao domaćin igrala u Bukureštu, i sa dve pobede na Panatanaikosom i jednom nad Anderlehtom osvojila je 9 bodova.

U sezoni 2017/18 ekipa Vladana Milojevića je posle dugo vremena se domogla grupne faze Lige Evrope i posle duple pobede nad Kelnom, dva nerešena rezultata sa Bate Borisovim i 0:0 u Londonu sa Arsenalom, došla do 9 bodova i prolaza u drugu fazu gde je bolji bio CSKA iz Moskve.

Partizan je u sezoni 2015/16, pod vođstvom Zoran Milinkovića i Ljubinka Drulovića, u grupnoj fazi Lige Evrope osvojio 9 bodova u grupi sa Az Alkmarom, Augzburgom i Atletik Bilbaom. Dve pobede protiv tima iz Holandije i pobeda u Agzburgu je donela skor od 9 bodova, koji nije bio dovoljan za prolaz dalje posle nesrećnog poraza u zadnjim sekundama meča protiv Augzburga u Beogradu.

Dejan Stanković i Crvena zvezda protiv Hofenhajma i Slovana imaju priliku da postave novi rekord u srpskom fudbalu i tako zaokruže sjajan deo evropske sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE