Evrokup: Danilo Anđušić najveće iznenađenje dosadašnjeg toka sezone

Grupna faza Evrokupa polako se bliži kraju, a na sajtu ovog takmičenja objavljena su najveća iznenađenja dosadašnjeg toka sezone kada su u pitanju igrači.

Za najveće pojedinačno iznenađenje proglašen je bivši košarkaš Partizana, Danilo Anđušić, jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate Burga ove sezone. Anđušić se posle dve sezone vratio u Evrokup i oduševio sjajnim procentima šuta (57.7 odsto za dva, 41.7 odsto za tri poena) i prosekom od 17 poena, 2.6 skokova i 2.8 asistencija po utakmici.

Francuski klub u teškoj grupi, zajedno sa Uniksom, Huventudom, Partizanom i Venecijom, ima 3 pobede i 2 poraza, a Anđušić prosečno postiže 20 poena u mečevima u kojima je njegov tim pobeđivao. U obrazloženju se navodi da će Anđušić biti sve bolji kako sezona bude odmicala.

Na poziciji broj 2 je Geri Braun iz Trenta, a zatim slede dva igrača koji su takođe deo karijere proveli u ABA ligi. Jedan je još uvek tu, Nikola Ivanović, koji zauzima treću poziciju i jedan je od najboljih igrača Budućnosti ove sezone. U sezoni 2018/19 izabran je u drugi najbolji tim Evrokupa, a ove sezone prosečno postiže 18 poena i deveti je po indeksu korisnosi.

Na poziciji broj četiri je bivši igrač Mege, Alfa Kaba, sada košarkaš Nantera, koji je ove sezone najbolji ofanzivni skakač Evrokupa, deseti najbolji skakač i peti najbolji bloker.

Na petom mestu je Asem Marei, igrač Metrpolitana, koji je potpisao dvomesečni ugovor, a najzaslužniji je za niz od pet uzastonih pobeda francuskog kluba sa prosekom od 12.2 poena i 6.2 skoka u tom nizu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE