Jovana Risović širi optimizam pred početak EP: Možemo do polufinala!

Evropsko prvenstvo za rukometašice počeće 3. decembra u Danskoj, a Srbija će dan kasnije startovati utakmicom protiv Holandije.

Golman našeg nacionalnog tima, Jovana Risović, zadovoljna je pre svega zdravstvenom situacijom u ekipi.

Zadovoljna sam, pre svega, zato što smo sve koje smo započele pripreme zdrave. Već se spremamo za utakmice, radimo na taktici za utakmicu sa Holandijom. Neke od devojaka su ovde došle bez treninga, praktično iz karantina, pa je prvih dana bilo lakše, jer sve mora da se uzme u obzir zbog ovog ludog vremena u kome živimo. Trener Ljuba sve to lepo skockao. Sada se spremamo punom parom za Holandiju. Odigrale smo sinoć i na dva gola. Razmišljamo o njima, izjavila je Risović za sajt Saveza.

Zajedno sa Katarinom Tomašević činiće bedem na golu srpske reprezentacije, a kada je u pitanju predstojeći šampionat ističe da Srbija ima veliku šansu.

Iskreno mislim da imamo veliku šansu. Mnogo mi je žao što odmah posle Japana nismo odigrale kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu, jer smo imale toliko samopouzdanja posle Svetskog prvenstva gde smo ostvarile lep rezultat. Žao mi je, ali sada imamo šansu da nastavimo tamo gde smo stale. Imamo velike šanse da ostvarmo lep rezultat što je samo uvertira za ono što nas čeka u martu. Ne mogu da budem skromna, stvarno mislim da možemo da doguramo do polufinala.

Holanđanke na šampionat dolaze bez najbolje igračice, Estavane Polman.

Dosta su slabije bez Polman. One imaju sistem, ali je ona motor, povlači sve, namešta, šutira, proigrava. Sve je kretalo od nje. Gledali smo par utakmica bez nje, mislim da su dosta oslabljene, ali nisu za potceniti jer su svetske šampionke, osvajačice toliko medalja. Ove godine možemo da se nosimo sa njima. Mađarice, kompletne ili ne, igrale smo u Koreji sa njima pred Japan. Možemo da igramo. Hrvatska će biti bez pet ključnih igračica. Smatram da možemo da prenesemo neke bodove u glavnu fazu takmičenja, zaključila je Jovana Risović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona spremila novi ugovor za jednog od najboljih

Barselona igra promenljivo ove sezone i na kraju su zauzeli četvrto mesto na kraju regularnog dela Evrolige. Imaće prednost...

POVEZANE OBJAVE