Komšije uspešne u kvalifikacijama, Danska napravila čudo!

Odigrani su mečevi u okviru kvalifikaija za Evropsko prvenstvo u okviru FIBA balona.

Hrvatska je neočekivano lako savladala Tursku sa 79:62. Na meču je za Tursku debitovao Šejn Larkin koji je postigao 14 poena, ali je bio vidno iscrpljen s obzirom da je prethodno veče odigrao meč Evrolige protiv Crvene zvezde.

Miro Bilan je sa 30 poena predvodio Hrvatsku, a Željko Šakić ga pratio sa 17.

Bosna i Hercegovina je deklasirala Bugarsku sa 88:49. BiH je od starta utakmice napravila dvocifrenu razliku koja je do kraja meča rasla do maksimalnih plus 39.Kenan Kamanjaš je bio najefikasniji sa 12 poena, dok je Bugare predvodio naturalizovani Amerikanac Di Bost sa 13 poena.

Najveće iznenađenje je predstavljao poraz Litvanaca od Danske sa 80:76. Danci od 1955. godine nisu učestvovali ni na jednom Evropskom ili Svetskom prvenstvu. Litvanija nije došla u slabom sastavu tako da ovaj rezultat će verovatno ostati zapisan u istoriji evropske košarke kao najveće iznenađenje ikad.

Crna Gora je savladala Nemačku sa 80:74. Bila je to izjednačena utakmica, ali su Crnogorci uspeli da prelome i ostvare jako bitnu pobedu. U pobedničkoj ekipi se istakao tandem Budućnosti Džastin Kobs – Nikola Ivanović. Naturalizovani Amerikanac je imao 20 poena, a Ivanović 18.

Za Nemce je vrlo dobru partiju odigrao Robin Benzing sa 21 poenom, a 17 je dodao Andreas Obst.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE