Žigić: Promene u FSS nisu potrebne

Pomoćni trener u reprezentaciji Srbije Nikola Žigić smatra da promene u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) nisu potrebne.

Proslavljeni srpski reprezentativac je istakao da se Savez uvek trudi da igrači imaju sve potrebne uslove.

Od 2004. godine bio sam reprezentativac, igrao za državni tim maltene osam godina. Prošao sam mnogo toga… Onda sam se nedavno vratio da radim u stručnom štabu A tima što je za mene bila posebna čast i privilegija. Kao neko ko je dugo tu odgovorno tvrdim da se Savez uvek trudio da igrači imaju fantastične uslove – rekao je Žigić za ,,Telegraf”.

Ukoliko se promene priželjkuju, Žigić preporučuje uobičajen način i kao glavni faktor za poraz od Škota navodi manjak sreće.

Zna se kako se biraju članovi rukovodstva, selektor i svi ostali. Postoje pravila i procedure koje se moraju ispoštovati, ja nemam nikakvu sumnju da su svi radili dobar posao. I da promene nisu potrebne. Kontinuitet je važan faktor. Sigurno da nikome nije bilo svejedno zbog poraza i neuspeha. Jednostavno, mora se krenuti dalje. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri. Ali to je tako u fudbalu. Jedanaesterci su rulet u kojima su ovog puta Škoti imali više sreće. Posle utakmice dugo nismo mogli da verujemo da smo ipak izgubili. Ali i to je sport. Kao što prihvatamo pobede i uspehe, tako moramo da budemo jaki i u situacijama kad je najteže – naveo je Žigić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE