Mala, ali odabrana družina

Košarkaška reprezentacija Srbije danas će od 15.30 sati nastaviti svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Kao po običaju, naš tim, poput velikog dela drugih ekipa, igraće bez svojih najboljih košarkaša zbog mimoilaženja FIBA i Evrolige, pa i NBA lige, stoga su selektorima na raspolaganju igrači koji nastupaju u klubovima iz Evrokupa, FIBA Lige šampiona…

Međutim, naša selekcija je i pored toga dovoljno jaka i iskusna da izlazi na kraj sa timovima poput Švajcarske (danas) i Finske (ponedeljak), ali ritam u kojem se košarkaši trenutno nalaze je zaista paklen i vremena za odmor je malo.

Nije imao Igor Kokoškov slatke muke, te je pažljivo odabrao 20 igrača, što iz inostranstva, što iz regionalnog šampionata. Iskustvom prednjače Marko Simonović, kojem je Crvena zvezda dopustila da se priključi reprezentaciji, kao i Danilo Anđušić, koji se posle sedam godina vraća u nacionalni tim.

Uz njih dvojicu, svakako da su najviše utakmica visokog nivoa odigrali Rade Zagorac, Nemanja Dangubić i Dejan Kravić, a prostora će biti i za mlade nade, pre svega Filipa Petruševa, koji žari i pali ABA ligom. Imaju ,,Orlovi” respektabilan tim, stoga se možemo nadati maksimalnom skoru nakon ,,balona” u Espu.

Reprezentacija Srbije, posle utakmica prvog „prozora“ koje su odigrane u februaru ove godine (pobeda u Finskoj 80:58 i poraz u Beogradu protiv Gruzije 90:94), trenutno je na drugom mestu u ,,E” grupi iza Gruzije (2-0) sa skorom 1-1 koliko ima i trećeplasirana Finska, dok je poslednja Švajcarska sa 0-2 .

Podsećamo da naše seniore u februaru 2021. u poslednjem “prozoru” očekuju dueli sa Gruzijom i Švajcarskom, a odluka o domaćinima „balona“ februarskih „prozora“ biće doneta u decembru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE