Mogu li “Orlovi” na Eurobasket? Nastavljaju se kvalifikacije, na redu je Švajcarska

Košarkaši Srbije danas nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu 2022. godine.


“Orlovi” će u naredna tri dana odigrati dve utakmice. Prva na redu jeste košarkaška reprezentacija Švajcarske, sa kojom se Srbija do sada nikada nije susrela, što će meč učiniti dosta interesantnim.
Drugi rival našim košarkašima biće reprezentacija Finske (ponedeljak), sa kojom smo već odigrali jedan kvalifikacioni meč – i to uspešno.


Obe ove utakmice naš nacionalni tim odigraće u tzv. “balonu” u Espou, finskom gradu, gde je Srbija već savladala reprezentaciju Finske.


Kvalifikacioni mečevi grupe E biće odigrani pred praznim tribinama usled pandemije korona virusa. Naime, u Helsinkiju i u okolini zabranjeni svi javni skupovi i događaji na kojima bi prisustvovalo više od dvadeset ljudi.


Ukoliko želite da podržite “Orlove“, sportska kladionica Meridian novim igračima poklanja čak 1.500 DINARA za klađenje.

Bonus možete preuzeti odmah OVDE, neophodno je samo da se registrujete na sajtu kladionice Meridian ili putem mobilne aplikacije.


Bez uslova za depozit, poklon keš će se odmah naći na vašem bonus računu. Spreman za korišćenje i sastavljanje sportskih tiketa.


Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo u košarci biće odigrano u periodu od 1. do 18. septembra 2022. godine.


Eurobasket će biti održan u četiri države – Češka, Gruzija, Italija i Nemačka.


Do sada, Srbija je odigrala dva kvalifikaciona meča. U prvoj utakmici, “Orlovi” su pobedili selekciju Finske kao gosti u Espu (80:58). Dok je u drugom kolu Srbija poražena u Beogradu od reprezentacije Gruzije (94:90).


“Orlovi” se trenutno u svojoj grupi E nalaze na drugoj poziciji – skor je pobeda, poraz i tri osvojena boda iz dva meča.


S druge strane, selekcija Švajcarske je zabeležila oba poraza u dve utakmice, te upravo to Srbiju čini favoritom na predstojećem duelu sa izabranicima Đanluke Barilarija.


Naime, Švajcarci su u prvom meču poraženi od Gruzije rezultatom 96:88, dok su u drugom meču takođe pretrpeli poraz od selekcije Finske u Frajburgu (69:64).


Dobra vest za našu reprezentaciju jeste ta što se Švajcarci trenutno i ne nalaze u dobroj formi – samo jedan trijumf (odnosno četiri poraza) u poslednjih pet odigranih mečeva.


Meč između Švajcarske i Srbije odigraće se danas u Espu (Finska) u Metro Areni sa početkom u 15:30h.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA SE REKACIJA NERAZURA: Procurio izgled Interovog dresa za sledeću sezonu! (FOTO)

Ostalo je još šest kola do kraja Serije A, Inter je na korak od novog Skudeta. Izabranici Simonea Inzagija...

POVEZANE OBJAVE