Senzacija u Finskoj: Loša Srbija poražena od Švajcarske

Srbija – Švajcarska 90:92
(25:28, 19:21, 28:24, 18:19)

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Eurobasket 2022.

Izabranici Igora Kokoškova su iznenađujuće poraženi od Švajcarske, zbog katastrofalne igre pre svega u odbrani.

Kokoškov se odlučio za startnu petorku Peno, Anđušić, Dangubić, Simanić i Apić, a ova ekipa je polako uspostavljala kontrolu u meču. Simanić i Dangubić su prednjačili i Srbija je povela sa 15:8 u petom minutu. Švajcarsci su se sa tri uzastopne trojke, serijom 9:2 vratili u potpune egal. Uspela je Švajcarska zahvaljujući Marku i Dušanu Mlađanu da dođe i do prednosti u devetom minutu (21:24), a rival naše selekcije je u tom periodu ubacio šest trojki iz sedam pokušaja i na kraju prve deonice imali tri poena viška.

Braća Mlađan, inače naše gore list, nastavili su da zatrpavaju koš naše selekcije. Kako je vreme odmicalo “orlovi” su se malo trgli, uspeli da zategnu odbranu i vrate prednost na svoju stranu, ali to nije dugo trejalo. Švajcarci nisu uzmicali i ponovo su došli u vođstvo u 18. minutu (44:45), što je izazvalo reakciju Kokoškova. Međutim, ni tajm-aut nije pomogao, Srbija više od dva minuta nije postigla koš, pa je Švajcarska na odmor otišla sa +5.

Nastavili su Švajcarci sa dalekometnom paljbom i u nastavku, pa su u 22. minutu imali devet poena prednosti (46:55). Srbija je konačno stigla do ritma u napadu i odbrani i polako je topila prednost protivnika. Dragan Apić je sve lakše stizao do poena, a “orlovi” do poena zaostatka u 26. minutu (61:62). Ali, srpski košarkaši nikako nisu uspevali da zadaju konačan udarac i stignu do preokreta. Nakon trojke Anđušića, Srbije je došla do poravnanja skora u poslednjem minutu trećeg kvartala (71:71), i da potom konačno i povede (72:71), ali je Kazadi pretrčao ceo teren, pa je Švajcarska imala poev prednosti na ulasku u poslednjih 10 minuta.

I opet je Švajcarska ubacila trojku i serijom 5:0 primorala Kokoškova na novi minut odmora. Odgovorila je naša selekcija sa pet vezanih poena, međutim ponovo se nije nastavila serija i Švajcarska se trojkom Marka Mlađana vratila na plus 5 (78:83). Švajcarci su imali problema pod košem, jer su Zin i Dubas napustili igru zbog pet ličnih grešaka. Apić je koristio situaciju i pogađao iz reketa, a nakon prodora Anđušića, Srbija je povela sa 85:83. Ali, ponovo se Švajcarska izdigla iz pepela i trojkom Dušana Mlađana vratila prednost. Usledio je period grešaka Srbije i trojka Kovača za vođstvo Švajcarske (85:90).

Vreme je odmicalo, a Srbija je do novih poena stigla nešto više od dva minuta pre kraja posle prodora Avramovića. Švajcarci su stali u napadu, a Apić je sa 2+1 izjednačio rezultat 46 sekundi pre kraja (90:90). Baldasar je promašio oba slobodna bacanja, ali je Anđušić izgubio loptu u sledećem napadu.

Konfuzan napad Švajcarske završio se poenima Dušana Mlađana 0.5 sekundi pre kraja i Srbija je nakon Gruzije poražena i od Švajcarske.

Aleksa Avramović bio je najefikasniji u Srbiji sa 23 poena. Dragan Apić je uz 20 poena imao i šest skokova, a 20 poena zabeležio je i Danilo Anđušić.

Kod Švajcarske, koja takođe ima skor 1:2, najzapaženiji su bili Marko Mlađan sa 18 poena, dok su po 16 ubacili Dušan Mlađan i Džonatam Kazadi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE