Drobnjak: Moramo da se zapitamo da li su efikasni sistemi koji su se kod nas odomaćili

Malo ko je pretpostavljao da Srbija može da izgubi od Švajcarske u košarci, a dan nakon senzacionalnog poraza opšta je ocena da “orlovi” bez obzira na sastav nisu to smeli sebi da dozvole.

Nekadašnji reprezentativac, Predrag Drobnjak, izjavio je da svi moramo da budemo maksimalno kritični.

Olakšavajuća okolnost je da ovo nije najbolja ekipa Srbije jer nedostaje barem 20 igrača. Ipak, to su sve igrači koji igraju ABA ligu i Evrokup i nedopustivo je da izgubimo od Švajcarske. Iako je većina švajcarskih igrača iz bivše Jugoslavije, to ne stvara olakšavajuću okolnost. Vreme je da postavimo pitanje da li su neki sistemi koji su se odomaćili kod nas efikasni. Nije Srbija izgubila od Belgije, koja ima solidnu ekipu ili ligu. Moramo da budemo maksimalno kritični. ABA liga je bolja od švajcarske lige. Osim braće Mlađan ne znam nijednog igrača iz te reprezentacije, rekao je Drobnjak u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na Maxbet radiju.

Poraz Srbije nije jedina senzacija, izgubila je i Litvanija od Danske.

Gledao sam Litvaniju koja je imala dosta igrača koji igraju Evroligu, ali to je njihov problem. Možda će na Evrobasket da se plasiraju neke ekipe koje to ne zaslužuju. Tvrdoglavi Đordi Bertomeu stvara duple programe Evrolige, samo da igrači ne igraju za reprezentaciju. Ja sam za to da se igraju prozori. Ako se radi pravilno, neće vam smetati ako ne igra neko iz NBA.

Drobnjak, koji je radio kao skaut, smatra da Crvena zvezda i Partizan nemaju igrača za NBA ligu.

U Zvezdi i Partizanu nema igrača koji su za NBA. Ovaj način fiuncionisanja gde se naši timovi oslanjaju na sedam-osam stranaca ne vodi ničemu. Nemamo nikakve šanse u nekoj budućnosti. Nikada nećemo moći da konkurišemo velikim ekipama, Partizan i Zvezda nikada neće da raspolažu s toliko novca. Oni moraju da stvore igrače kao što su Bogdan Bogdanović i Nikola Peković. Stranci ne donose nikakav kvalitet. Zvezda igra solidno u Evroligi i boriće se za osmu poziciju. Partizan je zavaran prošlogodišnjim rezultatom koji je bio prividan. Plasman na tabeli ne garantuje da bi prošle sezone osvojili ABA i Evrokup. Mislite da Trinkijeri to nije znao i da nije zbog toga otišao iz kluba? Kada je Šćepanović smenjen, Partizan je bio na istoj poziciji kao prošle godine, zaključio je Drobnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGAO NA MARAKANU: Mitrović gleda Partizan

U 173. večitom derbiju Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan. Domaćini imaju sedam bodova viška pred ovaj prvenstveni duel. Crno-beli će to...

POVEZANE OBJAVE