Kavani režirao preokret koji je Junajted uveo u istoriju, miroljubiv londonski derbi (VIDEO)

Sautempton – Mančester Junajted 2:3 (2:0) Bednarek 23′, Vord-Praus 33′ – Fernandeš 59′, Kavani 74′,90+2′

Čelsi – Totenhem 0:0

Završena su dva derbi meča u engleskoj Premijer ligi.   

Fantastično fudbalsko popodne bilo je na jugu Engleske, u Sautemptonu, gde su somaći ”Sveci” ugostili Mančester Junajted. Sautempton je imao niz od sedam utakmica bez poraza i mada je u meč ušao ber Ingsa i Redmoda, nikako nije bio autsajder protiv Junajteda. To su domaći i pokazali u prvih 45 minuta kada su stekli velika dva gola prednosti. Prvo je Jan Bednarek posle kornera bio najviši na prvoj stativi i ”Sveci” su poveli u 23. minutu. Deset minuta kasnije Vord-Praus je odlično izveo slobodan udarac, a u mreži su završili i lopta i golman gostiju David de Hea. Povredio se iskusni čuvar mreže, pa je na poluvremenu Soslker na gol poslao Hendersona. Ipak, rezervni golman nije imao mnogo posla, pošto su se sva zbivanja preselila pred gol domaćih.

Imao je norveški trener ”Kviska” na klupi i rešio je da ga uloži u pravom trenutku. Edinson Kavani je u poluvremenu zamenio Grinvuda, a u 59. minutu je asistirao Brunu Fernadešu za prvi gol Junajteda. Urugvajac je pokazao kakav instinkt ima za gol u 74. minutu, kada je pokušaj udarca Fernandeša glavom skrenuo u mrežu Mekartija. Kada je izgledalo de će se meč okončati bez pobednika, Markus Rašford je izveo prekid u 92. minutu, a Kavani, ponovo glavom, doneo neopisivu radost gostima, koji su vezali četvrtu pobedu u svim takmičenjima.

Za Mančester Junajted je svih 90 minuta odigrao i Nemanja Matić.     

Inače, Junajted je ovom pobedom ušao u istoriju iz dva razloga. Prvi je taj što su postali prvi tim koji je vezao četiri gostujuće pobede, iako je prvi primao gol na svakom meču. Dok su postali i rekorderi po broju uzastopnih gostujućih pobeda, pošto im je ova u najjužnijoj engleskoj luci osma uzastopna, što niko nikad nije uradio u Premijer ligi.     

Mnogo manje uzbuđenja bilo je u derbiju Londona u kome su snage odmerili vodeći Totenhem i Čelsi. Videlo se da je Žoze Murinjo preneo trenersku filozofiju na svog nekadašnjeg kapitena Frenka Lamparda, pa su oba tima više mislila o tome kako da ne izgube, nego kako da dođu do tri boda.  ipak, daleko od toga da nije bilo prilika. Bergvajn i Orije su pokušavali za goste, dok je Verneru pogodak poništen zbog ofsajda. I to je bilo sve u prvih 45 minuta. U nastavku su dve prilike, za samo dva minuta propustili Ejbraham i Marokanac Zijeh za Čelsi, a u samo finišu oba tima su po jednom bila u prilici. Olivije Žiru je mogao da donese pobedu ”plavcima, ali je isto u poslednjim sekundama mogao da uradi i Lo Selso na drugoj strani.     

Totenehm je ostao na vrhu tabele sa 21 bodom, koliko ima i Liverpul, dok je Čelsi treći sa 19.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE