Kristina Liščević pred start EP: Verujem da možemo da napravimo korak napred

Rukometašice Srbije se nalaze u završnoj fazi priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati od 3. do 20. mecembra u Danskoj.

“Motor” naše selekcije Kristina Liščević je u razgovoru za sajt RSS istakla da je ekipa spremna i da je cilj da se dođe u borbu za odličje.

Uigravali smo sve do detalja u odbrani i napadu. Iskreno se nadam da možemo u svakom smislu da napravimo korak napred, jer nam je samo toliko falilo na prošlom prvenstvu u Japanu. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo te ciljeve. Još smo jači, imamo i neke nedostatke, ali verujem da ćemo uspeti da to sredimo i da sve funkcioniše kako treba, rekla je Kristina Lišćević za sajt RSS.

Srbija će u grupi igrati protiv Holandije (4.12 od 20.30h), Mađarske (6.12, od 16 časova) i Hrvatske (8.12, od 18.15h).

Holandija ima tradicionalno problema na početku takmičenja, nadam se da će tako biti i protiv nas. Ti bodovi bi nam puno značili, zato imamo pun fokus na tu utakmicu. Pobeda bi nam dala krila za dalje. Pratimo Mađarice i Hrvatice, trudimo se da dobijemo što više informacija…, kazala je srednji bek rumunske Valčee.

Liščevićeva je naglasila da je za početak ceo tim fokusiran na mečeve u grupi, a da je Norveška favorit na šampionatu Starog kontinenta.

Norveška je jedna sila koja bez obzira na probleme uvek izvuče nekoga iz drugog, trećeg plana, ko ima kvalitet. Jako je teško govoriti o favoritima na ovom EP s obzirom na situaciju. Naš fokus je na grupi i prva tri protivnika. Posle ćemo videti i komentarisati kada dođe vreme…, dodala je reprezentativka Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POKRENUT JE DISCIPLINSKI POSTUPAK: Evroliga saopštenjem odgovorila Atamanu i Panatinaikosu

Košarkaši Panatinaikosa pretrpeli su brejk u prvom meču plej-ofa Evrolige. Makabi je uspeo da se vrati iz dvocifrenog minusa i...

POVEZANE OBJAVE