Kokoškov: Ponovo smo pokazali da smo pod pritiskom, nedostaje nam uigranost

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov čestitao je svojim igračima na pobedi protiv Finske ističući napor prilikom boravka u Espu.

Srbija je u subotu doživela težak poraz od Švajcarske i to košem igrača sa srpskim korenima u poslednjoj sekundi, pa je odgovor trebalo da usledi protiv domaćina Finske i usledio je.

Pobeda od devet poena razlike omogućila je ,,Orlovima” izjednačen skor u ovoj grupi posle četiri kola, gde se još nalazi i Gruzija.

Čestitam mojim igračima na sedam dana provedenih u ovom “bablu”, odigrali smo još jednu tešku utakmicu. Finska je dobro organizovana, vole da igraju za reprezentaciju i nije lako pobediti ih kod kuće. Pokazali smo dobar karakter već na početku, odlično smo otvorili utakmicu, nismo im dozvoljavali da se kreću kako su želeli. Na ofanzivnom planu ponovo smo pokazali da smo pod velikim pritiskom, ali šta da se radi. Uvek je bolje završiti pobedom – istakao je Kokoškov.

On je kao ključ pobede apostrofirao defanzivu srpskog tima, rekavši da je uigranost ono što predstavlja problem njegovoj selekciji.

Odbrana je bila ključ pobede. Ovi igrači se poznaju, ali nikada nisu igrali zajedno. Ovo je skroz drugačiji tim, druge akcije i jedini način da se dođe do pobede je da se pokaže želja da se igra za reprezentaciju, što su oni uradili – kazao je Kokoškov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE