“Lale” odnele bodove iz Niša, pobeda Proletera u 93. minutu iz penala

Utakmicama u Nišu, Novom Sadu i Subotici spuštena je zavesa na 16. kolo fudbalskog prvenstva Srbije.

Sa posebnom pažnjom pratio se meč u Nišu gde je Radnički, sa novim trenerom Vladimirom Gaćinovićem, dočekao Vojvodinu na čijoj je klupi njihov bivši trener Nenad Lalatović. Gosti su pokazali da se nalaze u mnogo boljoj formi, osvojili su sva tri boda, a za to im je bio dovoljan jedan gol koji je već u 14. minutu postigao Vukadinović. POsle odbijene lopte od strane golmana Ristića, i ubacivanja sa leve strane, Miljan Vukadinović je sačekao loptu na drugoj stativi i poslao je u mrežu. Imala je Vojvodina sjajnu priliku u finišu da duplira prednost i izbegne dramatičan završetak, ali je Bojić pogodio stativu iz situacije u kojoj je bilo lakše postići gol. Najbolju šansu za domaćina imao je Gavrić u 68. minutu. Ovo je peti uzastopni poraz Nišlija, računajući i Kup takmičenje, dok je Vojvodina zadržala zaostatak za drugoplasiranim Partizanom od dva boda.

Proleter je stigao do pobede protiv Javora golom iz, blago rečeno, sumnjivog penala u 93. minutu. Novosađani su poveli u 32. minutu kada je Mirosavljev neometan glavom sa pet metara pogodio mrežu Ivanjičana, ali je Javor uspeo da poravna u 84. minutu. Tada je Andrej Ilić bio najviši u skoku posle kornera sa desne strane. Kada se očekivao kraj meča, sudija Bojan Nikolić je odlučio da dosudi jedanaesterac za Proleter posle starta Ibrahima Tankoa na jednom fudbaleru domaćina, u trenutku kada niko iz tabora Proletera nije očekivao takav poklon. Siguran sa bele tačke bio je Babić, pa je Javor ostao bez boda koji je imao u džepu.

Golova nije bilo u Subotici, Radnik je odoleo i nastavio odličan niz rezultata, pošto u poslednjih osam mečeva imaju samo jedan poraz. Gosti su bili bolji na samom startu meča, ali su domaćinu poništena dva gola, sasvim opravdano, u prvih 45 minuta. Spartak je bio mnogo bolji u finišu meča, ali se mreža tima iz Surdulice nije zatresla. Spartak je 6. sa 27 bodova, dok je Radnik 11. sa 21 bodom.

Spartak – Radnik 0:0

Radnički Niš – Vojvodina 0:1 (0:1)
Vukadinović 14′

Proleter – Javor 2:1 (1:0)
Mirosavljev 32′, Babić 90+3′(p) – Ilić 84′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE