Muta Nikolić: Bruka je izgubiti od Švajcarske, zabranio bih Amerikance u KLS

Srbija je u subotu iznenađujuće poražena od Švajcarske u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2022.

Srpski trener Miroslav Muta Nikolić, koji je dugi niz godina radio u stručnom štabu “orlova”, u izjavi za “Kurir” je naglasio da neuspeh protiv Švajacarske nije smeo da se dogodi zbog renomea naše košarke.

Ma pratio sam meč, šta reći, naravno da je bruka izgubiti od Švajcarske. E, ovo već nije normalno! Ne bi smele ovakve stvari da nam se dešavaju. Poraz od Gruzije u Beogradu, sada od Švajcarske… Ne priliči nam to, rekao je Nikolić za “Kurir”.

Aktuelni trener Vojvodine smatra da se u Košarkaškoj ligi Srbije treba zabraniti klubovima da dovode strane igrače, kako bi se pružala prilika talentovanim košarkašima iz naše zemlje.

Nije problem Borac, oni igraju ABA ligu… Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša deca. A imamo talenata. Potpuno bez potrebe smo se okrenuli strancima, a imamo i dalje našu talentovanu decu. Kod mene u timu Vojvodine sve su naša deca!

Što se tiče igrača iz SAD, po Nikoliću uslov za njihov dolazak morao bi da bude ozbiljan kvalitet.

Amerikanci treba da donose razliku, da budu mnogo puta bolji od naših igrača. Potrebno je da imamo kvalitetne srpske igrače i platiti ih da igraju ovde, a uz njih još dvojica stranaca. Evo, ja imam u timu igrača za kojeg garantujem da bi mogao da bude u rotaciji u Zvezdi i Partizanu. Dakle, ima srpskih igrača koji mogu da igraju za njih. Odlaze nam mladi igrači u tamo neku Mađarsku, Rumuniju… Kakve su, bre, to košarkaše zemlje? Pa, zna se gde je najbolje da se razvijaju mladi igrači. I onda dolaze Amerikanci, koji nisu uopšte neki kvalitetni igrači. To je problem, dodao je Muta Nikolić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE