Simonović: Ovde sam da tim dobije na iskustvu; Anđušić: Uvek sam tu za svoju zemlju

Košarkaši reprezentacije Srbije Marko Simonović i Danilo Anđušić govorili su o svom uticaju na nacionalni tim usled iskustva koje poseduju.

Simonovića nije bilo na utakmici protiv Švajcarske, ali je imao minutažu protiv Finaca postigavši šest poena, uz isto toliko skokova.

– Ovde sam da pomognem timu da dobije na iskustvu, da im pomognu da se podignu i odrastaju, kao i da igra razumeju šta znači igrati za naciolani tim. Ovi momci zaista znaju šta to znači i žele da se bore. Imali smo mali sastanak posle utakmice sa Švajcarskom i potom smo se pripremali za ovaj susret sa Finskom – kazao je Marko Simonović.

Bio je među najboljima u porazu od Švajcarske, a na istom nivou bio je i večeras protiv Finske, s tim što je Srbija ovog puta trijumfovala. Danilo Anđušić je meč okončao sa 19 poena za 24 minuta na parketu.

Ova pobeda je bila veoma važna za nas. Ponosan sam na momke koji su se oporavili od teškog poraza od pre dva dana. Igrali smo odličnu odbranu imali smo dobru strategiju koja nam je omogućila da pobedimo. Stvorili smo im probleme pod njihovim košem i zaslužili pobedu – kazao je Anđušić i nastavio:

– Kao što sam rekao ranije, ništa mi ne znači to ukoliko ne dobijemo utakmicu. Drago mi je što sam imao svoj doprinos. Uvek ću biti tu za svoju zemlju, za Srbiju i dati svoj maksimum.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE