Nikolića izdala odbrana, Šahtjor ponovo koban po Real (VIDEO)

Grupa A:
Lokomotiva – Salcburg 1:3 (0:2) Mirančuk 79′(p) – Beriša 28′,41′, Adejemi 81′
Grupa B:
Šahtjor – Real Madrid 2:0 (0:0) Dentinjo 57′, Solomon 82′

Uzbudljivim mečevima u Moskvi i Kijevu startovalo je 5. kolo Lige šampiona.     

U A grupi Lokomotiva je dočekala austrijski Salcburg sa tri boda više na kontu. Bio je tim Marka Nikolića osetno oslabljen, pa bi Moskovljani bili zadovoljni i podelom bodova. U dva prethodna kola odbrana Lokomotive odolela je Atletiku iz Madrida i verovalo se da može i zahuktalim ”bikovima” iz Mocartovog grada. Ipak, ovog puta defanziva ruskog tima nije bila na potrebnom nivou. Pravila je poslednja linije greške od samog početka, a polse jedne konfuzije u svom kaznenom prostoru Mergim Beriša je doveo Salcburg u vođstvo u 28. minutu.

Od tog trenutka domaćin se otvorio, stvorio jednu šansu, ali je ubrzo kažnjen novim golom. Pogrešio je Vedar Ćorluka, a sjajnu asistenciju Koite u gol je ponovo pretvorio Beriša.     

U poluvremenu je Nikolić izvršio tri izmene, u svlačionici je ostao i Slobodan Rajković koji se takođe nije proslavio, ali su gosti, ispostavilo se, imali veliku prednst. Uspela je Lokomotiva da uhvati priključak golom iz penala koji je postigao, nedovoljno oporavljeni, Anton Mirančuk u 79. minutu. Međutim, samo dva minuta kasnije nova kardinalna greška defanzivaca Lokomotive, ovog puta Murilja, pa je Adejemi posle solo prodora postigao treći gol za Salcburg i primakao ih proleću u Evropi. Lokomotiva je ostala sa minimalnim šansama bar za treće mesto, a za to bi im trebalo čudo u Minhenu, ali i da Salcburg ne pobedi Atletiko u poslednjem kolu.     

Real opet od gotovog pravi veresiju. Po drugi put su Madriđani poraženi od ukrajinskog Šahtjora tima koji je u dva meča primio 10 golova od Borusije iz Menhengladbaha. Najbolju priliku Real je imao na startu meča kada je Asensio pogodio stativu. U tim trenucima izgledalo je da je samo pitanje vremena kada će španski šampion doći do vodećeg gola, ali se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0.     

Hladan tuš za goste usledio je u 57. minutu kada je Detinjo iskoristio smušenost Mendija i Varana i savladao Kurtou. Usledili su ataci gostiju, čiji je napad ponovo predvodio Karim Benzema, ali su se ”rudari” uspešno branili. U 82. minutu Solomon je dugo vuukao loptu, ušao u kazneni prostor i oštrim udarcem po drugi put naterao Kurtou da vadi loptu iz mreže. Izraelac je bio srelac i u pobedi Šahtjora u Madridu u prvom kolu ovog takmičenja. Bio je to i konačan rezultat ovog meča.     

Od Reala sada ništa ne zavisi, ukoliko bi Menhengladbah pobedio Inter večeras, a Šahtjor slavio u Milanu u poslednjem kolu, Madriđani bi zauzeli tek treće mesto i po prvi put se ne bi probili u osminu finala Lige šampiona. U timu Reala nije bilo Luke Jovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE