Lekić pred EP: Idemo na pobedu, nadam se da meč sa Hrvaticama neće biti odlučujući

Ženska reprezentacija Srbije spremna je za put na Evropsko prvenstvo u Dansku. Rezultati poslednjih testova pokazali su da su svi članovi srpske delegacije, reprezentativke i stručni štab, negativni na koronavirus i spremni za turnir u Koldingu, saopšteno je i Rukomentog saveza Srbije.

Srpski nacionalni tim otputovaće u Dansku u četvrtak ujutru. Tamo reprezentaciju čeka još jedno testiranje posle koga će biti smeštena u „balon“ zajedno sa ostalim selekcijama. „Balon“ podrazumeva rigorozne epidemiološke mere koje se odnose na kretanje samo unutar hotela i striktno propisan boravak u dvorani u vreme treninga i utakmica kako bi se mogućnost pojave virusa svela na minimum.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na turniru trebalo bi da igra u petak u 20.30 časova protiv selekcije Holandije.

Evropsko prvenstvo 2020. u Danskoj biće deveto za jednu od najboljih rukometašica, Andreu Lekić. Najbolja rukometašica sveta u izboru IHF 2013. godine, spremna je za izazove koji čekaju nacionalni tim na turniru koji počinje u četvrtak u Herningu i Koldingu.

Turnir donosi i formu „balona“, odnosno, kretanja samo u okviru hotela, odnosno, dvorane.

Imaćemo „red bubble“ i nećemo izaći iz hotela. Šta je tu je, družićemo se, igraćemo društvene igre, potruditi se da vreme provedemo što relaksiranije. Moramo naći način da vreme brže prođe, rekla je Lekićeva i dotakla se favorita na predstojećem takmičenju.

Norveška se vraća na velika vrata, starije iskusne igračice su se vratile i one će biti silne. Vraća se Kristiansen, tu je i Nora Mork koju nismo videli neko vreme, zajedno sa Stine Oftedal, Norveška je u punom sastavu. To je druga ekipa u odnosu na onu u Japanu i stvarno će biti silne. Nema šta puno da se priča o Francuskoj, one su na istom nivou godinama, kao i Holandiji, koja je uvek opasna sa vrhunskim trenerom i zamenama za Polman. Rusija je oslabljena neigranjem Vjahireve sigurno u tom nekom delu. Nažalost, ovu sezonu je obeležilo mnogo povreda, analizirala je rukometašica.

Za veliki rezultat reprezentacija Srbije moraće preko Holandije i Norveške u tom delu žreba.

Znam da nismo odigrale dobro sa Holanđankama u Japanu, jer smo imale puno tehničkih grešaka. Ne vidim da tako nešto može da se ponovi na ovoj utakmici. One su brze, sve šanse traže iz polukontre i kontre, ali verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u kojoj ćemo imati svoje šanse. Tako se osećam, tako vidim naše pripreme, tako razgovaramo između sebe, idemo na pobedu, poručila je Lekićeva.

Osvrnula se i na mađarsku i hrvatsku reprezentaciju.

Mađarice imaju veliki broj mladih igračica sa velikim iskustvom. Da li smo bolji, ne mogu da kažem, nikada to nisam radila, ali imamo jako veliki kvalitet. Hrvatska, sa odličnom Podravkom u Ligi šampiona unazad dve godine i dve tri odlične igračice u inostranstvu uopšte ne predstavlja autsajdera kakva je bila u prethodnim godinama. Dolaze sa talasom novih igračica koje igraju u EHF Ligi šampiona na jednom dobrom nivou. Pun fokus će biti na tom meču. Volela bih da dođemo do te poslednje utakmice u grupi sa adekvatnim rezultatom, da ta utakmica ne bude odlučujuća, objasnila je ona.

U drugom delu žreba je domaćin Danska, a interesantni će biti i nastupi Crnogorki, Slovenki…

Biće vrlo interesantno. Praktično sam deo crnogorske reprezentacije u Budućnosti. Imaće dodatni motiv, znamo kada nema određenih igračica, preostale se skupljaju i daju još više. Borbene i fanatične su oduvek. Slovenke nikada u jaččem sastavu, dobile su Holandiju u Japanu, sa Urošem Bregarom na klupi je vrlo vidan pomak. Uz pojačanja Lazović i Omoregi koje imaju odličnu sezonu, imaju šansu da se suprostave svima. Nemam pravi uvid u Dansku, povredio im se srednji bek, to menja koncepciju. Poznajem selektora iz utakmica Lige šampiona, dobar je taktičar. I u okvakvim uslovima domaćinstvo daje krila. Ono što vidim pred ovo EP, jeste da ne postoji veliko opterećenje rezultatom. Mnogo nas razmišlja da ostanemo zdrave, da se opustimo, a kako nema navijača na tribinama, neće biti ni tog osećaja igranja Prvenstva, zaključila je Andrea Lekić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE