Obradović uoči Makabija: ,,Pročistili smo se”, očekujem da izgledamo sve bolje

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je uoči susreta za Makabijem u Tel Avivu u okviru 12. kola Evrolige, da je njegovom timu prijala pauza od nedelju dana.

Nakon poraza od EFES-a, prošle sedmice, Zvezda usled reprezentativnih akcija, nije igrala tokom vikenda u ABA ligi, pa su tako imali nedelju dana da napune baterije i saberu utiske.

– Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno „pročistimo“ i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv EFES-a kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije – rekao je trener crveno-belih i osvrnuo se na narednog protivnika ekipu Makabija.

Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balansa koji moramo da pronađemo – naglasio je Obradović.

Dobra vest za Zvezdu jeste i činjenica da seu trenažni proces polako vraća i Lengston Hol, koji se povredio protiv Partizana u ABA ligi.

Meč se igra u dvorani „Menora Mivtačim“ u standardnom terminu (kada je izraelski predstavnik domaćin) od 20.05 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE