Odluka FIVB: Odbojkašice Srbije direktno na Svetskom prvenstvu, neće biti kvalifikacija

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će na šampionatima sveta za odbojkaše i odbojkašice igrati po 24 selekcije, a za ova takmičenja neće biti kvalifikacija.

Direktan plasman na oba takmičenja izborili su šampioni sveta, Srbija u ženskoj i Poljska u muškoj konkurenciji, kao i domaćini, Holandija i Poljska u ženskoj, odnosno Rusija u muškoj konkurenciji.

Plasman će u obe konkurencije izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. koji se nisu plasirale do tog trenutka, a ukoliko prva tri mesta na EP 2021. u konkurenciji odbojkašica zauzmu Srbija, Holandija i Poljska plasman na SP 2022. izboriće naredne dve selekcije po plasmanu. Ista situacija je u konkurenciji odbojkaša ako su na prva dva mesta Rusija i Poljska.

Plasman na SP 2022. u konkurenciji odbojkašica će pored Srbije, Holandije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 11 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

U konkurenciji odbojkaša će pored Rusije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

FIVB je saopštio da će odbojkaši utakmice na SP igrati u 10 gradova, Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu, Krasnojarsku, Kazanju, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Kemerovu i Jaroslavlju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU JE: Zidan se vraća!

Legendarni fudbaler Zinedin Zidan na pragu je preuzimanja minhenskog Bajerna, prenosi "Mundo Deportivo". Kao glavni kandidati za naslednika Tomasa...

POVEZANE OBJAVE