Poker golova Žirua u Sevilji, Parižani preživeli “Old Traford”, Katalonci jedini maksimalni [VIDEO]

Ostalo je još jedno kolo u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je malo nepoznanica.

Čelsi je pobedom u Sevilji osvojio prvo mesto u E grupi, a to su “plavci” uradili na veoma ubedljiv način. Najvećeg konkurenta pobedili su kao gosti sa 4:0, a sve pogotke postigao je sjajni Olivije Žiru koji je još jednom pokazao da zaslužuje mnogo veću minutažu u Lampardovom timu i da će Čelsi pogrešiti ako ga u zimskom prelaznom roku prosledi nekom drugom klubu. Francuz je postizao golove na različite načine, ali je svaki bio izuzetno efektan, s tim što je četvrti dao sa bele tačke. Sve je jasno u ovoj drupi, Čelsi je prvi, Sevilja druga, a Krasnodar će, kao treći, takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Borusiji je bio dovoljan bod u meču sa Lacijom da obezbedi nokaut fazu Lige šampiona, a ostaje da se vidi da li sa prve ili druge pozicije. Iako su igrali bez Erlinga Halanda koji je, ako je verovati nemačkim medijima, završio godinu zbog povrede mišića, “milioneri” su poveli golom Gerera u finišu prvog poluvremena. Lacio je do boda stigao golom iz penala koji je postigao Ćiro Imobile u 66. minutu. U timu Lacija do 80. minuta igrao je i Sergej Milinković-Savić, koji se vratio posle pauze zbog virusa na teren.

U drugom meču grupe Klub Briž je ubedljivo pobedio Zenit, drugi put ove sezone, i sačuvao nadu da može meću 16 najboljih. Belgijskom šampionu neophodno je da u poslednjem kolu pobede Lacio u Rimu. Sada Dortmund ima 10 bodova, Lacio jedan manje, a Klub Briž 7. Bez šansi je ostao Zenit sa samo jednim osvojenim bodom.

Barselona je jedini tim u Ligi šampiona koji ima maksimalan učinak posle petog kola. Katalonci su, mada u oslabljenom sastavu, slavili ubedljivo u Budempešti, a sav posao završili su u prvih 45 minuta. Grizman je, atraktivno petom, postigao prvi gol za goste, a to je prvi put da je Francuz bio strelac na tri uzastopna meča za Barsu od kada je postao njen član. Drugi gol je postigao Brajtvajt koji maksimalno koristi vreme koje provodi na terenu. Danac je zaslužan i za treći pogodak, srušen je u kaznenom prostoru mađarskog tima, a Dembele je realizovao jedanaesterac.

Istim rezultatom Juventus je pobedio Dinamo iz Kijeva na svom terenu. Kijeza je postigao prvi gol za “staru damu”, ali i u Ligi šampiona, tačno 20 godina nakon svog oca Enrika. U nastavku pogađali Kristijano Ronaldo i Alvaro Morata, a Portugalcu je to bio 750. gol u karijeri. Barsa je sigurno prva, Juventus drugi, dok će o trećem mestu odlučiti direktan duel Dinama i Ferencvaroša u Kijevu u poslednjem kolu.

Najuzbudljivije je u grupi H, a veliki posao večeras je završio vicešampion Evrope Pari Sen Žermen. Parižani su slavili u Mančesteru protiv Junajteda i sa kamatom se revanširali za poraz u 1. kolu. Nejmar je doveo goste u vođstvo, ali je Rašford izjednačio do poluvremena. U prvom delu drugog poluvremena Junajted je propustio dve velike prilike, prvo je Marsijal prebacio gol iz izgledne situacije, a onda je Kavani majstorski lobovao Navasa, ali je prečka spasila goste od osvete svog doskorašnjeg napadača. Kazna je brzo uspedila, strelac za “svece” bio je Markinjos u 69. minutu, a samo minut kasnije Junajted je ostao bez isključenog Freda.

Konačan rezultat postavio je Nejmar posle kontre u sudijskoj nadoknadi, pa sada PSŽ ima i bolji međusobni skor sa Junajtedom. Lajpcig, PSŽ i Mančester Junajted imaju po 9 bodova pred poslednje kolo, ali su Francuzi u najboljoj poziciji jer igraju na svom terenu sa Bašakšehirom koji je ostao bez šansi. U direktnom duelu će o putniku u nokaut fazu odlučiti meč Lajpcig – Mančester Junajted, a engleskom timu će i bod biti dovoljan. Nemanja Matić je bio na klupi Junajteda u meču sa Pari Sen Žermenom.

Grupa E:

Sevilja – Čelsi 0:4(0:1)
Žiru 8′,54′,74′,82′(p)

Krasnodar – Ren 1:0(0:0)

Grupa F:

Dortmund – Lacio 1:1(1:0)
Gerero 44′ – Imobile 66′(p)

Klub Briž – Zenit 3:0(1:0)
De Keteler 33′, Vanaken 58′(p), Lang 74′

Grupa G:

Ferencvaroš – Barselona 0:3(0:3)
Grizman 14′, Brajtvajt 20′, Dembele 28′(p)

Juventus – Dinamo Kijev 3:0(1:0)
Kijeza 21′, Ronaldo 57′, Morata 66′

Grupa H:

Mančester Junajted – PSŽ 1:3(1:1)
Rašford 32′ – Nejmar 6′,90+1′, Markinjos 69′

Bašakšehir – Lajpcig 3:4(1:2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE