BORJAN BLISTAO: Zvezda i Hofenhajm ruku podruku u nokaut fazi

Crvena zvezda – Hofenhajm 0:0

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u nokaut fazu Lige Evrope nakon što su na stadionu ,,Rajko Mitić” remizirali sa Hofenhajmom u meču bez golova.

Rezultat koji je odgovarao i jednima i drugima, pa će tako Zvezda u Liberec putovati bez ikakvog opterećenja.

CRVENA ZVEZDA : Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Degenek – Petrović, Sanogo – Spiridonović (od 46. Vukanović), Kanga (od 80. Nikolić), Ben (od 80. Eraković) – Falćineli (89. Boaći). 

HOFENHAJM : Bauman – Skov, Bogard, Fogt, Nortvajt, Džon – Gajger (od 58. Grilič), Rud (od 72. Nuhu) – Gaćinović (od 72. Baumgartner), Klaus, Dabur (od 46. Kramarić).

Domaćini su poprilično nervozno, možda i uslovljni jakim presingom rivala, ušli u ovaj meč. Bilo je nekoliko nesigurnih dodavanja, pre svih Pankova, ali nije to prouzrokovalo veće probleme odbrani Zvezde.

Crvena zvezda je u sekvenci između 15. i 16. minuta imala dve polušanse, nakon pokušaja Gajića, čiji šut nije došao do gola Baumana, te posle lošeg pasa gostiju, Pankov je presekao loptu i centrirao ka potpuno samom Benu na drugoj stativi, ali napadač ekipe Dejana Stankovića nije mogao do nje. Zapravo, niko ne bi mogao.

Najbolju priluku na susretu u prvom poluvremnu imao je nemački tim u 37. minutu, kada je Munas Dabur snažno šutirao, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka. I jedni i drugi igrali su dosta pažljivo i upravo onako kako im odgovara. Zvezdi je bod obezbeđivao proleće u Evropi, a Hofenhajmu osiguravao prvo mesto, pa nisu morali da jurišaju na ovom gostovanju.

Na sličan način započeto je i drugo poluvreme. Tim Sebastijana Henesa je imao posed i konstantno bio na polovini rivala, pa je ta dominacija rezultirala pokušajem Roberta Skova u 51. minutu igre, ali ponovo je to ukrotio Milan Borjan. Već u narednom napadu, odbrana gostiju je ispala, a Ben imao zicer iskosa sa leve strane. Bio je potpuno sam, međutim, nije se razumeo sa Falćinelijem i poslao je pogrešan pas. Mogao je reprezentativac Komorskih Ostrva i sam da završi akciju, ali odlučio se na drugu opcju i pogrešio.

Pretio je Hofenhajm i sa distance, pa je tako sjajno sa oko 30 metara šutirao Kramarić i malo je nedostajalo da Borjan bude na ozbiljnom ispitu pošto je lopta završila nešto iznad prečke.

Svoju priliku, Zvezda je čekala preko kontranapada, ali, iako je bilo poprilično prostora na polovini rivala, domaćini to nisu uspevali da iskoriste. Loše odluke pri predaji lopte i loše trčanje u situacijama kada se kreira kontranapad koštale su crveno-bele nekoliko izglednih prilika. Udarac Bena glavom poskle 68 minuta igre bila je jedna od retkih šansi koje do koje su došli domaći.

Odbrana Crvene zvezde u srcu sa Nemanjom Milunovićem izgledala je odlično. Jeste bilo nekoliko nesigurnih intervencija, ali ništa što je skupo moglo da košta Stankovićeve izabranike.

Ponovo je Milan Borjan pokazao zašto je veliki u očima navijača Crvene zvezde. Paradom u 78. minutu nakon novog udarca Skova sačuvao je miroljubiv rezultat. Isto je učinio kapiten šampiona Srbije i u 88. minutu posle udarca Klausa.

Čitav tim Crvene zvezde odigrao je na visokom nivou, ali odbrane Milana Borjana po ko zna koji put bile su u prvom planu.

Naredne nedelje, Zvezda će u Liberecu odigrati meč bez rezultatskog značaja i tako će zadovoljni završiti ovu fazu takmičenja.

Izveštava: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE