Navijači izdali saopštenje povodom krize u klubu: Vojvodina je talac jednog čoveka!

Nenad lalatović je na konferenciji posle meča u Nišu sa Radničkim, pozvao upravu Vojvodine da isplati zaostala primanja prema igračima i zapolsenima u klubu.

Od tada se bura oko Vojvodine ne stišava, a oglasili su se i navijači novosadskog kluba koji su u pismu direktno prozvali krivce za trenutno stanje u klubu.

Saopštenej prenosimo u celosti:

Povodom višemesečnih spekulacija u medijima u vezi sa situacijom u FK „VOJVODINA“ Novi Sad, Ujedinjeni navijači Vojvodine, obaveštavaju sportsku i vojvodinašku javnost da, je situacija u Klubu više nego zabrinjavajuća, odnosno da FK „VOJVODINA“ Novi Sad funkcioniše u vanrednim okolnostima od 08.07.2020. godine i da je Klub talac jednog čoveka, Dušana Bajatovića.

Dušan Bajatović je Generalni direktor JP „Srbijagas“ Novi Sad koji je ujedno i Generalni sponzor FK „VOJVODINA“. Dušan Bajatović istovremeno obavlja funkciju Generalnog direktora FK „VOJVODINA“, a od 08.07.2020. godine je i jedini ovlašćeni Zastupnik FK „VOJVODINA“.

Navijači Vojvodine, više puta su ukazivali na ne održivost ove pozicije, odnosno na klasičan sukob interesa u kome se nalazi Dušan Bajatović. Praktično, on je zarobio Klub, pretvorio ga je u svog taoca, i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini. Bajatović samostalno, bez polaganja računa, odobrava javna sredstva JP „Srbijagas“ Novi Sad i istim ne domaćinski raspolaže na samo njemu svojstven i znan način. Tako su i napravljeni nepovoljni poslovni aranžmani, u višemilionskim iznosima u eurima, na štetu Kluba.

Jedan od primera bahatosti je i sporazumni raskid Ugovora sa bivšim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, sa kim je bilo osnova da se raskine Ugovor o radu, zbog ne ispunjavanja radnih obaveza i više mesečnog ne pojavljivanja na radnom mestu. Međutim, Bajatović je samoinicijativno napravio „sporazumni raskid radnog odnosa“ i isplatio Nikoli Lazetiću sva Ugovorom definisana primanja, premije za ostvarene rezultate (103.000,00 EUR-a), kao i premiju u iznosu od 80.000,00 EUR-a za osvajanje nacionalnog Kupa.

Ostaje nejasno zašto je nagrađen i isplaćen Nikola Lazetić za svoj nerad i nepoštovanje Kluba, a istovremeno stručni štab i igrači moraju preko sredstava javnog informisanja da traže zarađene plate i premije. Da li se ovo događa slučajno?

Sledeći primer bahatosti je ne potpisivanje reprograma sa preduzećem „Novi Sad – Gas“ d.o.o. Novi Sad što je rezultiralo iznenadnim prekidom u snabdevanju gasom u F.C. „Vujadin Boškov“ i na taj način onemogućeno je redovno funkcionisanje svih sportskih selekcija u FK „VOJVODINA“. Ono što ovu bizarnu situaciju čini skandaloznom i krajnje neverovatnom je činjenica da je Generalni direktor „Novi Sad – Gas“ d.o.o. Novi Sad – Milan Đukić član upravnog odbora FK „VOJVODINA“, kum Dušana Bajatovića i visoki funkcioner partije koju na pokrajnskom nivou vodi Dušan Bajatović.

Ovo su samo neki od primera ne domaćinskog poslovanja, a ima ih mnogo, s toga mi Ujedinjeni navijači Vojvodine apelujemo na članove Skupštine FK „VOJVODINA“ da preduzmu mere koje su u njihovoj nadležnosti, spreče samovolju Dušana Bajatovića i omoguće funkcionisanje Kluba u punom kapacitetu.

Ujedinjeni navijači Vojvodine. U Novom Sadu, 03. decembra 2020. godinestoji u saopštenju navijača Vojvodine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Inzagi odlučio gde nastavlja karijeru!

Simone Inzagi će u aktuelnoj sezoni, gotovo sigruno, doneti Skudeto Interu posle tri godine na klupi ekipe iz Milana. Plavo-crni...

POVEZANE OBJAVE