“Tobdžije” jedine maksimalne, Rijeka duboka za lidera La Lige, poraz PAOK za kraj nadanja

Utakmicama u grupama od A do F kompletirano je 5. kolo fudbalske Lige Evrope.

Roma je pobedom nad švajcarskim šampionom Jang Bojsom obezbedila prvo mesto u A grupi. Pored trijumfa od 3:1 pamtiće se i fantastičan gol mladog Rikarada Kalafiorija za vođstvo od 2:1 Rimljana. U timu iz Berna nije bilo Miralema Sulejmanija koji je meč presedeo na klupi. “Mladi momci” će se u poslednjem kolu boriti sa rumunskim Klužom za drugo mesto, a biće im dovoljan i bod u meču u kom će biti domaćini. Rumunski prvak nije uspeo da pobedi bugarski CSKA, susret u Klužu okončan je bez golova.

Jedini tim sa maksimalnim učinkom u Ligi Evrope, posle remija Hofenhajma u Beogradu, ostao je Arsenal. “Tobdžije2 su i peti put bile ubedljive, savladale su austrijski Rapid sa 4:1. U B grupi igrali su Molde i Dandalk, a Norvežani su slavili sa 3:1. U direktnom okršaju za drugo mesto u poslednjem kolu Rapid dočekuje Molde i Bečlijama će trebati pobeda od bar dva gola razlike u toj utakmici.

Sve je jasno u C grupi, dalje idu Leverkuzen i Slavija iz Praga, a ostalo je samo da se vidi ko sa koje pozicije. Večeras su “farmaceuti” pobedili u Nici 3:2, dok je Slavija u Pragu sa 3:0 pobedila izraelski Hapoel. Slična situacija je i u D grupi iz koje u šesnaestinu finala idu Benfika i Rendžers. Obe ekipe su slavile i večeras, Benfika ubedljivo protiv poljskog Leha, a Škoti u meču sa belgijskim Standardom.

U nokaut fazi neće igrati grčki PAOK koji je neočekivano poklekao na Kipru protiv zvezdinog dželata Omonije. Solunci su izgubili 2:1 i pošto je PSV slavio golom Malena u Granadi, PAOK više nema šansi ni za drugo mesto. U grčkom timu bila su obojica Živkovića, Živko na golu i Andrija u napadu. Bez pobednika bilo je u dve utakmice F grupe. Možda je remi u Alkmaru očekivan, ali je zato onaj u San Sebastijanu veliko iznenađenje.

Napoli je poveo protiv AZ golom Mertensa, ali je izjednačio Bruno Martins. Mogao je domaćin i do preokreta, ali je Kupmejers propustio da realizuje penal. Rijeka je šokirala lidera španskog prvesntva i odnela bod iz Baskije, prvi koji su osvojili u grupnoj fazi. Dva puta je tim sa Rujevice vodio, ali je Sosijedad sustizao prednost gostiju, međutim, nije uspeo da pobedi, pa će se za prolaz dalje morati da izbori na gostovanju u Napulju. Napoli sada ima 10 bodova, a Sosijedad i AZ po 8, s tim što Holanđani gostuju otpisanoj Rijeci.

Grupa A:
Roma – Jang Bojs 3:1(1:1)
Kluž – CSKA Sofija 0:0

Grupa B:
Arsenal – Rapid 4:1(3:0)
Molde – Dandalk 3:1(2:0)

Grupa C:
Nica – Leverkuzen 2:3(1:2)
Slavija Prag – Hapoel B.Š. 3:0(2:0)

Grupa D:
Benfika – Leh 4:0(1:0)
Rendžers – Standard 3:2(2:2)

Grupa E:
Granada – PSV 0:1(0:1)
Omonija – PAOK 2:1(1:1)

Grupa F:
AZ Alkmar – Napoli 1:1(0:1)
Sosijedad – Rijeka 2:2(0:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE