Zvezda stigla minus 13 i povela pa potpuno potonula u poslednja četiri minuta

Makabi – Crvena zvezda 81:76 (23:20, 18:18, 15:17, 25:21)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi. Imala je Zvezda dvocifren zaostatak u trećoj četvrtini, četiri minuta pre kraja je vodila, ali je u preostalom vremenu potpuno potonula, a Elajdža Brajant je sa tri trojke potpuno preokrenuo tok meča.

Crveno-beli su prvu četvrtinu odigrali sa dosta oscilacija. Na isteku prvog minuta poveli su sa 5:0, ali je usledio odgovor Skotija Vilbekina koji je ubacio 5 od 7 poena za svoj tim i rezultat je posle 3 minuta bio 9:9. Dobrić je pogodio trojku, Davidovac dva penala, a poentirao je i Jagodić-Kuridža za seriju Zvezde od 7:0 i vođstvo od 16:9 četiri i po minuta pre kraja prvog perioda.

Sa šest vezanih poena Makabi je uhvatio priključak, a prvi put na meču poveo je košem Dorsija 42 sekunde pre kraja (20:18). Prva četvrtina završena je trojkom Vilbekina, a Makabi je većim delom druge četvrtine kontrolisao situaciju na parketu. U 15. minutu bilo je 31:23, minut i po pre kraja prvog poluvremena 38:31, ali je sama završnica pripala gostima, koji su slobodnim bacanjima Lojda i trojkom Rita prišli na 41:38 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Za pet minuta treće četvrtine Crvena zvezda je postigla samo jedan poen (Ognjen Dobrić), a Makabi je to iskoristio da povede sa dvocifrenom razlikom (52:39). Druga polovina trećeg perioda bila je sušta suprotnost, crveno-beli su ubacili 16 poena i potpuno uhvatili priključak, a da je Lojd bio precizan u poslednjem napadu mogli su i da povedu.

Na isteku 30. minuta bilo je 56:55 za Makabi, a odlučujuća četvrtina počela je trojkom Džordana Lojda. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do četiri minuta pre kraja kada je Zvezda vodila sa 70:69 i imala napad. O’Brajant je promašio iz teške situacije, a Elajdža Brajant to kaznio sa dve trojke u dva vezana napada. Makabi je poveo sa 75:70, a taj rezultat se nije menjao sve do ulaska u poslednji minut.

Lojd je pogodio slobodno bacanje za 75:71, potom promašio dvojku baš kao i O’Brajant, a to je kaznio Brajant novom trojkom za 78:71 27 sekundi pre kraja. Vremena za preokret nije bilo pa je Zvezda doživela treći uzastopni poraz, ukupno osmi u sezoni.

Lojd je sa 24 poena bio najefikasniji kod Zvezde, Davidovac je dodao 14, a O’Brajant 13 poena. Kod Makabija Vilbekin 23, Brajant 18, a Hanter 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE