Rivali Zvezde u osmini finala: Spektakl u najavi, poznata četiri potencijalna protivnika

Fudbaleri Crvene zvezde izborili su evropsko proleće, a navijači polako već maštaju o potencijalnim rivalima u osmini finala.

Za sada su izvesne samo četiri ekipe koje mogu na megdan crveno-belima, odnosno četiri tima koja su već obezbedila prvo mesto u svojim grupama.

To su Roma, Arsenal, Viljareal i zagrebački Dinamo, jedini tim koji nije primio ni gol u prvih pet mečeva. U još sedam grupa situacija je još uvek otvorena pa će tek nakon poslednjeg kola biti poznati mogući protivnici srpskog šampiona.

U grupi C Leverkuzen i Slavija odlučiće u međusobnom duelu o pobedniku grupe, a trenutno obe ekipe imaju po 12 bodova, s tim da je Slavija u Pragu slavila minimalnim rezultatom i dovoljan joj je bod u poslednjem kolu. U grupi D Benfika i Rendžers su poravnati na 11 bodova, a u poslednjem kolu Škoti gostuju Lehu, a Benfika Standardu.

Granada u grupi E ima bod prednosti u odnosu na PSV i u poslednjem kolu će gostovati PAOK-u, dok će Holanđani ugostiti Omoniju. Napoliju je u poslednjem kolu dovoljan bod protiv Sosijedada za osvajanje prvog mesta, dok je Totenhemu potreban trijumf protiv Antverpena u Londonu.

Lester i Braga imaju po 10 bodova, s tim da Englezi imaju bolji međusobni skor, a u poslednjem kolu u ovoj grupi sastaće se Lester – AEK i Braga – Zorja. Konačno, u grupi H Lil ima bod više od Milana i ako osvoji tri boda protiv Seltika u poslednjem kolu u Glazgovu osvojiće prvo mesto u grupi. Roso-nere očekuje duel sa Spartom u Pragu.

Ne treba zaboraviti ni osam klubova koji će u Ligu Evrope stići iz Lige šampiona kao trećeplasirani iz svojih grupa. To pravo za sada je osigurao samo Krasnodar, ali on neće biti nosilac baš kao i Crvena zvezda, dok je u preostalih sedam grupa još uvek sve otvoreno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE