Šved dao 20, ali šta mu to vredi… I Real mogao da oseti ASVEL-ovu oštricu

Bajern Minhen – Himki 80:77
(15:22, 28:18, 21:24, 16:13)

Real Madrid – ASVEL 91:84
(19:26, 21:24, 21:20, 30:14)

Košarkaši Bajern Minhena savladali su Himki sa 80:77 u susretu 12. kola Evrolige, dok je Real Madrid kod kuće bio bolji od ASVEL-a.

Druga deonica, koju su dobili sa 10 poena razlike ispostavila se kao vrlo važna za dalji tok igre i krajnji rezultat, ali je pobedu Bajerna pogurala i neozbiljna završnica Himkija.

Tim iz Podmoskovlja je imao sudbinu u svojim rukama, ali je prvobitno Šved promašio za tri poena na 26 sekundi pre kraja. Bio je to kratak pokušaj najboljeg igrača Himkija, pa mu 20 poena koje je prethodno postigao ništa ne znače, s obzirom na to da je posle tog pokušaja zaradio i peti faul, a njegova ekipa očajno odigrala samu završnicu.

Jedan poen prednosti imao je Bajern, ali je Kurtinaitis rekao svojim igračima da sačekaju rivala koji je imao napad od 26 sekundi i da ne prave faul. To je, naravno, bila greška i koštala je Himki, iako igrači iz Rusije imali otvoren šut uz zvuk sirene, Greg Monro je promašio.

Bitne poene za Bajern postigao je Vladimir Lučić, koji je meč okončao sa 10 koševa, dok je Vejd Boldvin upisao 19. Od srpskih igrača, Stefan Jović je bio na parketu za Himki i postigao šest poena.

ASVEL je igrao sjajan meč u ,,Vicink centru” protiv Reala. Delovalo je kao da Francuzi posle Barselone i Panatinaikosa mogu da uzmu skalp i Madriđanima, ali izdao ih je šut u poslednjoj četvrtini, s tim da je Real značajno popravio odbranu u završnici. Tavares je bio neumoljiv pod košem gostiju i promašio samo jedanput, a Ljulj je šutirao trojke kao od šale (5/6) za trijumf ,,kraljevskog kluba”.

Ni 10 poena prednosti nije bilo dovoljno ASVEL-u i imaju za čim da žale. Po 21 poen upisali su Noris Kol i Geršon Jabusele.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE