Doneta presuda: Kuzmić kažnjen za udes iz prošle godine

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić (30) pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 9.000 konvertibilnih maraka (4.600 evra), jer je u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su, osim njega, povređene još tri osobe, saznaju “Novosti“.

Njemu je takođe i oduzeta vozačka dozvola za upravljanje vozila ,,B” kategorije u trajanju od godinu dana.

Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Kuzmić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci. U sudu navode da je Kuzmić priznao da se nije pridržavao saobraćajnih propisa jer je u trenutku nesreće vozio u stanju pijanstva sa 2,27 promila alkohola u krvi. Vozio je neprilagođenom brzinom od 125 km/h, na mestu gde je ograničenje 60 km/h, a kolovoz je bio vlažan. U krivini je prešao preko pune linije, polovinom automobila prešao u levu traku i udario u BMV.

Podsećamo, udes se dogodio 14. jula 2019. godine na u naselju Ramići kod Banjaluke, kada je Kuzmić u alkoholisanom stanju prešao u suprotnu traku i udario u vozilo marke BMV u kojem su bili poznati prijedorski bokser Dražan Janjanin i njegov kum Marko Miljatović.

Zajedno sa Kuzmićem, bio je njegov suvozač Bogdan Ilić i obojica su nakon ove nezgode bili u komi neko vreme, ali su se ubrzo oporavili, dok su Janjanin i Miljatović završili sa ozbiljnijim povredama, ali im život nije bio ugrožen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE