DRAMA U BARU: Vajthed udaljio Partizan od plej-ofa

Košarkaši Partizana doživeli su jako težak poraz u neizvesnoj završnici u Baru od Mornara 77:76 posle produžetka. ovim porazom crno-beli su sebe udaljili od borbe za prva četiri mesta.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Partizanu. Od samog starta su nametnuli svoj ritam jakom odbranom, dok sa druge strane strpljivim napadima su pravili viškove za šuteve koje su pogađali.

Najveća prednost iznosila je sredinom druge četvrtine (20:32). Posle toga Mornar se “sabrao” i zaigrao bolju odbranu i stigao do minus 3. Ipak, Partizan je tu pokazao da je pribran, i vrlo brzo su uvećali prednost za konačnih 33:39 na poluvremenu.

U Mornaru su najefikasniji bili Vajthed i Gabrijel sa 6 poena, dok u Partizanu Miler-Mekintajer i Pejdž sa 7 poena.

Treći period je počeo u znaku Džejkoba Pulena koji je postigao 11 poena za 5 minuta igre, a Mornar došao do vođstva (48:46). Mornar je ušao u ritam i podizao je prednost do plus 7 (54:47). Ipak, crno beli su do kraja četvrtine na krilima dobre odbrane spustili prednost na 54:51.

Početko četvrtog period Partizan je zaličio na ekipu iz prvog poluvremena. Došli su vrlo brzo do izjednačenja, a potom i do vođstva (59:63).

Do kraja meča viđena je prava drama. Na 2 minuta pre kraja ušlo su u egalu (68:68), gde je svaki napad bio zasnovan na rešenjima iz pika. Na kraju, posle mnogo promašaja ušlo se u produžetak. Partizan je imao šut Milera-Mekintajera, dok je Mornar imao priliku da pobedi ali je Pulen sa 9 metara bio neprecizan.

U produžetku je bilo vidljivo da su obe ekipe iscrpljene. Spori i bezidejni napadi, sa šutevima koji su završavali daleko od koša doveli su jako tvrdog produžetka u kojem je svaki koš bio zlata vredan. Partizan je poveo 74:76 preko Milera-Mekintajera, i imali su kontra napad za plus 4 koji su propustili na minut pre kraja.

U tom trenutku na scenu stupa najbolji igrač Mornara u produžetku Ajzea Vajthed postiže 3 vezana poena (jedno slobodno bacanje i ulaz) i dovodi domaćine u prednost 77:76. Svih 7 poena Mornara u produžetku je postigao upravo Vajthed.

Partizan je imao dva napada za pobedu, ali prvo Gordić, a zatim Miler-Mekintajer nisu uspeli i crno-beli su doživeli još jedan poraz u neizvesnoj završnici.

Mornar sada ima skor 7-1, dok Partizan 4-5.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE