Filipovski pred Mornar: Sprečiti šut za tri poena

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je pred utakmicu sa Mornarom da njegovu ekipu očekuje veliki izazov.

Pauzu zbog FIBA prozora, Partizan je koristio za uigravanje i kako ističe Filipovski, zadovoljni su radom.

Iskoristili smo ovu pauzu za dodatan rad, radili smo na osnovama igre, na odbrani i napadu. Zadovoljni smo ovim periodom. U Baru nas čeka neugodan protivnik, sa igračima koji su odlični napadači i moraćemo da čuvamo njihove šuteve za tri poena. Čeka nas veliki izazov i da bismo pobedili, potrebno je da igramo vrlo dobru odbranu svih 40 minuta i da imamo visoku koncentraciju. Moramo da igramo timski i daćemo sve od sebe, ali poštujemo ekipu iz Bara koja ima iskustva i širinu u igri – istakao je Filipovski.

Plejmejker crno-belih Markus Pejdž ističe važnost ovog duela, s obzirom na to da su u poslednjem meču Jadranske lige poraženi od Crvene zvezde.

U ABA ligi smo izgubili od Crvene zvezde i želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Mornar je dobar tim. Pravili su nam probleme tokom priprema. Imaju dosta dobrih bekova, a i visokih igrača takođe. Dobri su šuteri, odličan napadački tim. Moramo biti precizni u odbrani i u odabiru načina odbrane. Znamo koje stvari u njihovih igri moramo da sprečimo. Pokušaćemo da ne uđemo u meč sa mnogo poena, zato što je to stil koji njima odgovara. Trenirali smo dobro. Sklapamo plan utakmice i nadam se da ćemo ga uspešno sprovesti u delo – kazao je Pejdž.

Meč u Baru je na programu u nedelju od 19 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE