Mijović: Respekt prema Zvezdi, pokazali smo da imamo kvalitet za titulu

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović naveo je da poštuje Crvenu zvezdu pred derbi 9. kola ABA lige, ali da njegov tim ima svoje ciljeve.

Susret dve neporažene ekipe, uz duel Partizana i Mornara, definitivno će obeležiti 9. rundu regionalne lige i upotpuniti bogat program ovog vikenda, kada je reč o ovom šampionatu.

Mijović i njegova ekipa sa oprezom ulate u ovaj meč, ali trener Podgoričaan kaže da njegov tim želi da slavi u Beogradu.

Crvena zvezda je tim koji je napravljen za Evroligu, koji je napravljen da se bori za plasman u TOP 8 elitnog takmičenja. Naš naredni rival je dominantno otvorio sezonu u regionalnom takmičenju, pruža dobre partije i u Evroligi. Međutim, smatram da smo u dosadašnjem delu sezone, pokazali da imamo kvalitet i snage da se borimo za sam vrh u regionalnom takmičenju, uz to, imamo više nego realne osnove za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Derbiju koji sledi, prilazimo se velikim respektom prema rivalu, ali istovremeno cenimo i poštujemo kvalitet koji mi imamo. Očekujem dobar, zahtevan i čvrst meč, sa mnogo taktičkih zamisli sa obe strane. Uz sve probleme koje smo imali, nastojaćemo da budemo konkurentni, nastojaćemo da odigramo kvalitetno i da ostvarimo pobedu u Beogradu – kazao je Mijović.

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti na programu je u nedelju 6. decembra od 18 sati. Zvezda ima skor od 8-0, a Budućnost od 5-0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE