Rasel izvrstan u Hamiltonovom bolidu! Da li je to odgovor na sva pitanja?

Privremeni vozač Mercedesa Džordž Rasel bio je najbolji na prva dva treninga uoči trku za Veliku nagradu Bahreina.

Kako aktuelni svetski šampion i sedmostruki osvajač titule najboljeg u Formuli 1 Luis Hamilton zbog koronavirusa ne može da vozi ovog vikenda u Bahreinu, Mercedes je iz Vilijamsa povukao svog akademca Džordža Rasela.

Mladi Britanac je dobio ogromnu priliku da vozi u kokpitu bolida svog zemljaka i juče je pokazao da je supertalentovan vozač, ali, postavlja se pitanje i da li je formula koju je vozio toliko ispred svih?

Naravno, Raselu je juče pomogao i privremeni klupski kolega Valteri Botas koji je takođe bio brz, ali je imao popriličan broj grešaka, zbog čega su mu neki od krugova obrisani. Sve to, može biti i posledica pritiska. Iako je Finac potpisao novi ugovor sa Mercedesom, eventualni poraz od Rasela stavio bi do znanja šefu ekipe Totu Volfu da je upravo mladi Britanac momak ka kojem trebaju da se okrenu. Veruje se da je Hamilton nedodirljiv dokle god se ne penzioniše, iako i dalje nije produžio saradnju sa ekipom i ne zna se zvanično gde će voziti naredne sezone.

Kao što znamo, Hamilton je i pre samog kraja šampionata osvojio sedmu titulu prvaka sveta izjednačivši se sa Mihaelom Šumaherom. Mnogi ne zaljubljenici u Britančev rad stavljaju njegove vozačke posobnosti po strani i u prvi plan izbacuju bolid, koji je najbolji na gridu. Ističu da bi svako u tom bolidu mogao da ostvaruje približne rezulate Luisovim.

Taj svako je ovog puta Džordž Rasel i ima priliku karijere do sada. Voziće najbolje što ume, a bolid će mu sasvim sigurno pomoći da dođe do najboljih rezultata u svojoj pustolovini zvanoj Formula 1. Izvesno, doneće mu i još nešto više, ukoliko bude na najvišem nivou.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE