Milan drži distancu, Napoli lako kroz Krotone

Favoriti su pobedili u dve poslednje nedeljne utakmice u Seriji A.

Napoli u četvrtak očekuje odlučujući meč u Ligi Evrope protiv lidera španske lige Real Sosijedada, ali je pre toga imao ispit u Krotoneu koji je položio vrlo dobrim. Drugi put uzastopno Napolitanci su dali četiri, a nisu primili nijedan gol u Seriji A.

Posle Rome u prošlom kolu, i Krotone je morao četiri puta da vadi loptu iz mreže. Jesu Napolitanci bili favoriti protiv najslabijeg tima lige, ali su do trijumfa stigli stvarno dominantno. Prvo je Insinje postigao lep gol u 31. minutu koji je pokopao sve nade domaćih da mogu do senzacije. U 58. minutu Lozano je duplirao prednost, da bi u finišu meča golove postigli Deme i Petanja. Od 36. minuta za domaću ekipu igrao je Miloš Vulić, imao je i jednu priliku, ali se nije upisao u strelce. Na drugoj strani Nikola Maksimović je odigrao poslednjih desetak minuta za Napoli.

Milan ne posustaje i bez Zlatana Ibrahimovića. Gostovao je lider Serije A u Đenovi gde ga je očekivala neugodna Sampdorija, ali tim koji je bio bez pobede na poslednja četiri kola. Do treće uzastopne pobede u prvenstvu roso-neri su stigli golovima Kesija sa bele tačke i Kastiljeha, a pritom su oborili rekod koji je na snazi bio punih 47 godina, pošto su na 30. uzastopnoj utakmici postigli bar jedan pogodak.

Prvu šansu je imala Sampdorija, ali je udarac glavom Tonelija odbranio Donaruma. Milan je tada preuzeo sve konce igre u svoje ruke, a do vođstva je stigao iz penala, pošto je prethodno Jankto igrao rukom. Kesi je bio siguran realizator u poslednjem minutu prvog poluvremena. Na početku nastavka Tonali je pogodio stativu, a onda je Kastiljeho, posle samo minut na terenu, dobro pratio akciju i postigao drugi gol za Milan u 77. minutu.

Da ipak gledamo uzbudljiv finiš pobrinuo se Egdal koji je posle kornera postigao gol u 83. minutu. Isti fudbaler imao je odličnu šansu na isteku nadoknade, zahvatio je loptu glavom na nekih šest, sedam metara od Donaruminog gola, ali je loptu poslao pored stative. Milan je sačuvao pet bodova prednosti ispred gradskog rivala Intera koji ima 21 bod, dok su na 20 osvojenih bodova Napoli i Juventus.

Krotone – Napoli 0:4(0:1)
Insinje 31′, Lozano 58′, Deme 76′, Petanja 91+1′

Sampdorija – Milan 1:2(0:1)
Ekdal 83′ – Kesi 45′(p), Kastiljeho 77′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVE JE GOTOVO: Zvezda daje 2 miliona za ovog štopera!?

Švajcarski list Blik objavio je vest da će Zvezda na kraju sezone iskoristiti mogućnost da otkupi Nasera Đigu iz Bazela. On je...

POVEZANE OBJAVE