Partizan bliže milionima

Almerija je zabeležila minimalnu pobedu u Alkorkonu, a jedini strelca bio je doskorašnji centarfor Partizana Umar Sadik. 

Crno-beli su prodali Nigerijca španskom drugoligašu, po opštem mišljenu, za sitan novac, ali uz dodatne bonuse koji se odnose na Sadikov učinak u dresu Almerije, ali i eventualni plasman ovog tima u La Ligu. Almerija je očajno započela sezonu pa se činilo da su crveno-beli bliži borbi za opstanak u Segundi, nego ulasku u elitu. Međutim, posle serije od šest uzastopnih pobeda ekipa iz Andaluzije uključila se u borbu za sam vrh tabele. Da nije bilo nesrećnog poraza od Majorke u sudijskoj nadoknadi pre nekoliko dana, Almerija bi bila u još boljoj poziciji, ali je i ovako dobro.   

Pogotovo nakon današnjeg novog trijumfa na strani. Almerija je pobedila u Alkorkonu, što je bio šesti uzastopni trijumf ovog tima u gostima. Jedini strelac na meču bio je upravo Umar Sadik u 59. minutu, a zanimljivo je da je dugonogi Nigerijac u igru ušao dva minuta ranije.

Ovaj meč se ne računa u broj odigranih utakmica Sadika za Almeriju, pošto ga nije započeo, ali je dodao novi gol, četvrti za sada, uz 14 odigranih mečeva. Uz sve to, Almerija i dalje zaostaje samo tri boda za Majorkom, mada tim sa Baleara tek treba da odigra svoj meč ovog kola, kao i drugoplasirani Espanjol koji dočekuje Sporting iz Hihona. Almerija čuva bonus, pošto ima još jednu zaostalu utakmicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE