“Pevci” gospodari Severnog Londona, “vukovi” male mace za šampiona, Vardi rasplakao Jorkširce [VIDEO]

Tri zanimljive utakmice zatvorile su program za nedelju u Premijer ligi.

Igrao se derbi Severnog Londona, a domaćin je bio, do ovog kola lider prvenstva, ekipa Totenhema. Bolju formu, ali i veći kvalitet, četa Žozea Murinja potvrdila je protiv najvećeg rivala. Goste je načeo odlični Korejac Hjong-Min Son koji je fantastičnim udarcem sa više od 25 minuta prevario golmana Lena već u 13. minutu. Asistent za novi gol korejskog fudbalera bio je Hari Kejn. Son se revanširao Kejnu u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dela, tada je Korejac uposlio engelskog reprezentativca a ovaj, malo iskosa sa leve strane, poslao projektil koji se od prečke odbio u mrežu.

Između ta dva gola, jedina na meču, Arsenal je imao više loptu u posedu, Artetin tim je pokušao kroz pas igru da dođe do gola Totenhema, ali je Murinjo majstor da zatvori sve prilaze ka Lorisu. Slično se igralo i u nastavku, s tim da Totenhem nije imao razloga da preterano rizikuje i strpljivo je čekao kraj meča. Mogao je Arsenal bar da ublaži poraz, ali je Orije uspeo da izbaci loptu sa gol linije.

Totenhem ostaje na prvom mestu, ali mu je Liverpul za petama sa istim brojem bodova, uz nešto slabiju gol razliku. Uspeo je šampion da popravi gol diferenciju u meču u kom je malo ko to očekivao, protiv Vulverhemptona. Slavio je Liverpul pred svojim malobrojnim navijačima koji su imali privilegiju da budu na tribinama “Enfilda”, i da ujedno proslave i titulu iz prošle sezone, sa 4:0. U prvom poluvremenu su se “vukovi” još i držali nekako, imali su par opasnih kontra napada, ali ih je presekao Salahov gol u 24. minutu. Egipćanin je iskoristio smušenost štopera gostiju i postigao vodeći gol za svoju ekipu. U nastavku je postojao samo jedan tim, onaj u crvenim dresovima.

Vajnaldum je postigao prekrasan pogodak u 58. minutu, i tu su negde zgasnule sve nade tima Nuna Espirita Santa. Do kraja meča Klopova ekipa, u koju se vratio Aleksander-Arnold, ali je ogroman broj fudbalera još uvek van stroja, uspela da još dva puta zatrese mrežu gostiju. Prvo je to učinio Matip, posle centaršuta Salaha, da bi autogol Semeda zaključio poker golova u mreži Vulverhemptona. Priliku da prvi put zaigra protiv bivšeg kluba imao je i Diogo Žota.

Važan trijumf zabeležio je Lester u Šefildu i ostavio “oštrice” na samom dnu tabele. Sve manje je nade da se ekipe Krisa Vajldera izvuče i ostane u Premijer ligi. Danas su bili blizu osvajanja tek drugog boda, ali im je strelu kroz srce ispalio Džejmi Vardi u 90. minutu. Prethodno su ”lisice” povele lepim golom Ajozi Pereza u 24. minutu, ali je samo dva minuta docnije izjednačio Mekbarni, svojim prvim golom ove sezone. Centarfor domaćih odlično je skočio nakon kornera i savladao Šmajhela. Ipak, Jorkširci nisu uspeli da sačuvaju bod, Vardi je iskoristio dodavanje Medisona, umakao čuvarima i na sebi svojstven način matirao Ramsdejla.

Totenhem i Liverpul su osvojili po 24 boda, prati ih Čelsi sa dva manje, dok je Lester osvojio 21.

Šefild Junajted – Lester 1:2(1:1)
Mekbarni 26′ – Perez 24′, Vardi 90′

Totenhem – Arsenal 2:0(2:0)
Son 13′. Kejn 45+1′

Liverpul – Vulverhempton 4:0(1:0)
Salah 24′, Vajnaldum 58′, Matip 67′, Semedo 78′(ag)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE